7 Ιουλίου 2024

    Νοσοκομειακοί γιατροί: Διευθυντής κλινικής παίρνει το 40% του μισθού ενός διοικητή ΕΣΥ

    Νέα αδικαιολόγητη αύξηση των απολαβών των διοικητών νοσοκομείων αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) σε ανακοίνωσή της. Το θέμα έχει προκύψει στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των γιατρών του ΕΣΥ και οπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

    Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, ενώ ο Υπουργός Υγείας, κ. Χρυσοχοΐδης, είχε υποσχεθεί αύξηση των αποδοχών των γιατρών από τον Ιανουάριο του 2024, καμία πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αντίθετα, ο Υπουργός προχώρησε σε αδικαιολόγητη αύξηση των αποδοχών των διοικητών των νοσοκομείων, προκαλώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα και απογοητεύοντας τους γιατρούς.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, ένας διευθυντής ΕΣΥ λαμβάνει πλέον περίπου το 40% του μισθού ενός διοικητή. Αυτή η αύξηση των αποδοχών των διοικητών θεωρείται αδικαιολόγητη και απαράδεκτη από την ΟΕΝΓΕ, καθώς οι γιατροί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, έχουν υποσχεθείς αυξήσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί και χρειάζονται άμεση δράση από την πολιτική ηγεσία.

    Στην ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ καλεί τον Υπουργό Υγείας να υπακούσει στις υποσχέσεις του και να προχωρήσει στην αύξηση των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, ζητείται η θέσπιση αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών και το αφορολόγητο των υπερβαλλουσών εφημεριών, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της υπερεργασίας των γιατρών.

    Η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διεκδίκηση του διπλασιασμού των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ, ώστε να αντιμετωπίσουν αξιοπρεπώς τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του επαγγέλματός τους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα