30 Ιουνίου 2024

    Ξένη στον Κόσμο του Φόντου

    Όταν παρακολουθώ ταινίες και σειρές, προσπαθώ να μην δίνω σημασία σε επιδερμικά ζητήματα που εμπίπτουν στο κουτσομπολιό και τη σπέκουλα. Ωστόσο, αναγκάζομαι να παραδεχτώ ότι η αναπαράσταση μερικών διάσημων ηθοποιών σε ορισμένες παραγωγές με αποσπά από την αφήγηση. Όταν βλέπω μια ηθοποιό να μοιάζει σαν να έχει αντικατασταθεί από ένα κέρινο, φλου, πορσελανένιο, απαστράπτον, παγωμένο, ταριχευμένο ομοίωμά της, διακόπτεται η ροή της ιστορίας. Παρά την αναγνώριση των πιέσεων που δέχονται οι γυναίκες, ειδικά οι διάσημες, να αποκρύψουν τις ρυτίδες τους και να διατηρήσουν τη νεανική τους εμφάνιση, η εικόνα όταν υπερβάλλει γίνεται αλλόκοτη και προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις. Αυτές τις σκέψεις μου προκάλεσε η εμφάνιση της Νικόλ Κίντμαν στην νέα σειρά “Expats”.

    Η Νικόλ Κίντμαν, αν και η μορφή της έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, παραμένει αναγνωρίσιμη. Οι πλαστικές επεμβάσεις και τα ελιξίρια νεότητας είναι κοινές σε μια ηλικία, αλλά η Νικόλ Κίντμαν έχει καταφέρει να τις ενσωματώσει στην εμφάνισή της με τρόπο που δεν υποβαθμίζει την εικόνα της. Τώρα, στην σειρά “Expats”, ίσως είναι η ερμηνεία της από μία “διαφορετική γωνία” που δημιουργεί αυτήν την αίσθηση. Παρ’ όλα αυτά, η συζήτηση για το αν έχει κάνει επεμβάσεις στο πρόσωπο της παραμένει στο επίπεδο της παραφιλολογίας και του “κίτρινου” τύπου.

    Αν και η κριτικός κινηματογράφου Στέφανι Ζάκαρεκ το 2007 γράφοντας για την ταινία “Margot at the Wedding” απορούσε για το τι έχει κάνει η Νικόλ Κίντμαν στο πρόσωπό της, το αποτέλεσμα της ακραίας επεμβάσεων της καλλιτέχνιδας στην εμφάνισή της παραμένει αμφιλεγόμενο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καθένας έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται την εμφάνισή του και να κάνει ό,τι επιθυμεί. Είναι όμως αλήθεια ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για ηθοποιούς με την ιστορία και την ένταση της Νικόλ Κίντμαν, η υπερβολή στις επεμβάσεις μπορεί να αλλοιώσει την σχέση του κοινού μαζί τους. Αντί να συνεχίζουμε να αφοσιωνόμαστε στην αφήγηση, μας καταλαμβάνει η περιέργεια για το πώς είναι δυνατόν κάποιος να μοιάζει έτσι και αναρωτιόμαστε τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο.

    Η εμφάνιση της Νικόλ Κίντμαν στην σειρά “Expats” μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης, αλλά εμείς πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε ηθοποιός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για την εμφάνισή της. Ας μην διακόπτουμε την αφήγηση με παραφιλολογίες και ας εστιάσουμε στα όσα αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας. Έτσι, μπορούμε να απολαύσουμε τα έργα και να αισθανθούμε συνδεδεμένοι με τους χαρακτήρες, ανεξαρτήτως του πώς εμφανίζονται στην οθόνη.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα