2 Ιουλίου 2024

    Ξεκινάει η μάχη για την ανάκτηση της υγείας για το 4χρονο αγοράκι που έφυγε από τη ζωή στην Θεσσαλονίκη

    Τραγικές στιγμές βιώνει η οικογένεια του 4χρονου αγοριού από τη Θάσο, το οποίο πέθανε τη Δευτέρα, μετά από σύντομη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες πληροφορίες καθιστούν τον στρεπτόκοκκο υπεύθυνο για τον θάνατο του αγοριού, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο, να επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία.

    Ο μικρός από τον Ποτό της Θάσου μεταφέρθηκε από τους πατεράδες του στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, ανήμερα των Θεοφανείων, με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά νοσηλεύτηκε στο Κέντρο Υγείας, ενώ το πρωί της Δευτέρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καβάλας με επιδείνωση της κατάστασής του. Οι ιατροί επιβεβαίωσαν ότι το παιδί δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

    Ωστόσο, αντιμέτωπο με κρίσιμη κατάσταση, το παιδί διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, όλες οι προσπάθειες των γιατρών ήταν μάταιες και το μικρό αγοράκι έφυγε από τη ζωή.

    Η οικογένεια του 4χρονου αγοριού βρίσκεται σε απόλυτη σοκαριστική κατάσταση και η πόντικη απώλεια αυτού του μικρού αγγέλου έχει συγκλονίσει όλα τα μέλη της τοπικής κοινότητας. Οι φίλοι και οι γνωστοί της οικογένειας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και προσφέρουν την υποστήριξή τους κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

    Οι ενδείξεις υπέδειξαν ότι ο στρεπτόκοκκος ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού, σημειώνοντας μια ακόμα περίπτωση που φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για περισσότερη ευαισθητοποίηση και προληπτικά μέτρα όσον αφορά την υγεία των παιδιών. Ο στρεπτόκοκκος είναι ένας μικρός οργανισμός που προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις και απαρτίζει μία από τις πλέον συχνές αιτίες βακτηριδιακής αγκυλοποιήσης σε παιδιά.

    Το όνομα του μικρού αγοριού έχει πλέον γραφεί στην παραδοσιακή λίστα των αγγέλων που δεν μπορούν να ζήσουν στον κόσμο μας. Ας ευχηθούμε να βρει η οικογένεια δύναμη και παρηγοριά και ας ελπίσουμε ότι τέτοιες τραγωδίες θα μας κάνουν να αναζητήσουμε τρόπους να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τέτοιους θανάσιμους κινδύνους.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα