8 Ιουλίου 2024

    Οδηγίες Πρώτων Βοηθειών για Σκύλους: Προστατεύοντας τον καλύτερο φίλο μας!

    Ο Οργανισμός Safety Project σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας, παρουσιάζουν μια καινοτόμα εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο των σκύλων. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για σκύλους που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Πάτρα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Α’ της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Οι φοιτητές και οι πολίτες της Πάτρας έχουν αγκαλιάσει με χαρά την ιδέα της υιοθεσίας ενός σκύλου και τον έχουν καθιερώσει ως μέλος της οικογένειάς τους. Ωστόσο, ανάμεσα στην αγάπη και τη φροντίδα που τους παρέχουν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τραυματισμούς, τσιμπήματα, πνιγμούς και άλλα, που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πρωτοπόρος στην εκμάθηση Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα, διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο από την Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Κ9) που διαθέτει.

    Στόχος του προγράμματος είναι να εξοπλίσει τον κάτοχο του σκύλου με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κρίσιμες καταστάσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσει το κατοικίδιό του. Οι Πρώτες Βοήθειες για σκύλους αποτελούν απλές ενέργειες που ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί και πρέπει να εκτελεί με σκοπό την αποκατάσταση των ζωτικών λειτουργιών του ζώου που βρίσκεται σε κίνδυνο, τη διαφύλαξη της ζωής του και την πρόληψη της χειροτέρευσης της κατάστασής του μέχρι την άφιξη του κτηνίατρου.

    Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες: Εισαγωγή, Η Γλώσσα του Σώματος, Πρώτες Βοήθειες για Σκύλους και Φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών για Σκύλους. Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα οδηγήσουν την εκδήλωση, ενώ στο τέλος κάθε συμμετέχοντας θα λάβει πιστοποιητικό παρακολούθησης. Πληροφορίες και δωρεάν εγγραφές μπορείτε να βρείτε στο juniorsclub.gr ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6932011395. Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή σκύλων ή άλλων κατοικιδίων στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου.

    Η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για όλους τους κατόχους σκύλων να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να προστατεύουν τον καλύτερο τους φίλο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μην χάσετε αυτήν τη μοναδική ευκαιρία!
    Οδηγίες Πρώτων Βοηθειών για Σκύλους: Προστατεύοντας τον καλύτερο φίλο μας!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα