9 Ιουλίου 2024

    Οι τροφές που πρέπει να φάτε για μια υγιή καρδιά

    Οι ρόλοι της διατροφής στην υγεία της καρδιάς είναι πολύ σημαντικοί. Αν θέλετε να έχετε μια γερή καρδιά και να ζήσετε περισσότερο, πρέπει να περιλαμβάνετε ορισμένες τροφές στη διατροφή σας. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και γιατί πρέπει να τις καταναλώνουμε.

    1. Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα συστατικά αυξάνουν τα επίπεδα της “καλής” χοληστερίνης και έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιθρομβωτική δράση. Επίσης, βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων.

    2. Σαρδέλα: Η σαρδέλα περιέχει ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση της “κακής” χοληστερίνης και στην αύξηση της “καλής” χοληστερίνης. Επίσης, μειώνει τα τριγλυκερίδια στο αίμα.

    3. Καρύδια: Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας των αγγείων και στην υποχοληστερολαιμική δράση.

    4. Ταχίνι: Το ταχίνι περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία και ω-3 λιπαρά οξέα. Μειώνει την απορρόφηση και τη σύνθεση χοληστερίνης στον οργανισμό.

    5. Σκόρδο: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, χοληστερίνης και την οξείδωση της “κακής” χοληστερίνης.

    6. Ρόδι: Το ρόδι περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν από την αθηρωμάτωση των αρτηριών. Επίσης, μειώνει την αρτηριακή πίεση.

    Θυμηθείτε να ελέγχετε την καρδιαγγειακή σας υγεία. Κάντε τακτικά μετρήσεις για την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης και την σακχαρώδη διαβήτη σας για να παρακολουθείτε την κατάστασή σας και να μειώνετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα