7 Ιουλίου 2024

    Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό έρχεται και στα φαρμακεία”

    Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό θα επεκταθεί και στα φαρμακεία. Οι συζητήσεις με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας σε επιχειρησιακό επίπεδο.

    Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η κ. Αγαπηδάκη εξήγησε ότι η εγγραφή και ο ραντεβού για εμβολιασμό ήδη γίνονται εύκολα μέσω της πλατφόρμας gov.gr και προσδοκά ότι η διαδικασία θα απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο, όπως συμβαίνει με το εμβόλιο της γρίπης στα φαρμακεία. Η κ. Αγαπηδάκη εξέφρασε την επιθυμία της να διευκολύνει τους πολίτες στον εμβολιασμό και να προσφέρει περισσότερες επιλογές για την απόκτηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

    Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, η κ. Αγαπηδάκη δήλωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε μία αντιστροφή της τάσης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19. Επιπλέον, ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων έχει μειωθεί κατά ποσοστό κάτω από το 50% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η κ. Αγαπηδάκη προειδοποίησε ότι η γρίπη προκαλεί φέτος περισσότερες νόσους και έχει περισσότερα κρούσματα από πέρυσι, προσθέτοντας έτσι μία επιπλέον πρόκληση για τον τομέα της Υγείας.

    Σε άλλα νέα, η Ομάδα Εργασίας του υπουργείου αποφάσισε τη δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου για κλινικές μελέτες, με σκοπό την πιο αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση των μελετών στον τομέα της Υγείας. Επίσης, ο ιός που προκαλεί τη φλεγμονή και είναι συμπρωταγωνιστής του κορωνοϊού, απασχολεί τους επιστήμονες καθώς μελετήσεις έχουν δείξει ότι επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

    Ο εμβολιασμός είναι ένα από τα βασικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Με την επέκταση του εμβολιασμού και στα φαρμακεία, δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να αποκτήσουν εύκολα και γρήγορα πρόσβαση στο εμβόλιο. Είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών υγείας, προκειμένου να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε τους γύρω μας από τον κορωνοϊό.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα