7 Ιουλίου 2024

    Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής – Ανιχνεύτηκε υδράργυρος

    Ο ΕΟΦ αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υπερβολικής συγκέντρωσης υδραργύρου σε ένα συμπλήρωμα διατροφής, και αποφασίζει να ανακαλέσει και να απαγορεύσει την κυκλοφορία του προϊόντος. Ο Οργανισμός Ανεκτίμητης Σημασίας για τη Δημόσια Υγεία (ΕΟΦ) ενημέρωσε ότι το συμπλήρωμα διατροφής GINKO BILOBA POWDER ECO 200MG της εταιρείας Vitanics B.V., ανιχνεύθηκε με υψηλές συγκεντρώσεις υδραργύρου που υπερβαίνουν τα νομοθετικά όρια.

    Η απόφαση αυτή προλαμβάνει τυχόν επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία και διασφαλίζει την ασφάλεια των καταναλωτών. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα του θέματος και να είμαστε προσεκτικοί με την επιλογή των συμπληρωμάτων διατροφής που καταναλώνουμε.

    Ο υδράργυρος είναι μια τοξική ουσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα στο νευρικό σύστημα και τους νεφρούς. Η υπερβολική έκθεση σε υδράργυρο μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της ανάπτυξης του εγκεφάλου και προβλήματα μάθησης σε παιδιά, καθώς και σε προβλήματα στην αναπαραγωγή και τη γενική υγεία.

    Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε επιλεκτικοί και προσεκτικοί με τα προϊόντα που επιλέγουμε να καταναλώσουμε. Προτού αγοράσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής, είναι σημαντικό να διαβάσετε τις ετικέτες και να ενημερωθείτε για τις πιθανές παρενέργειες. Επίσης, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν ειδικό υγείας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής, ιδίως εάν έχετε υπάρξει παρελθοντικά προβλήματα υγείας ή λαμβάνετε φάρμακα.

    Η υγεία μας είναι πολύτιμη και δεν πρέπει να τη θέτουμε σε κίνδυνο από μη γνωστοποιημένα ή καταχρηστικά προϊόντα διατροφής. Ενώ οι συμπληρώσεις διατροφής μπορούν να είναι χρήσιμες για ορισμένους, είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε την ποιότητά τους και να επιλέξουμε προσεκτικά τις επιλογές μας.

    Η απόφαση του ΕΟΦ να ανακαλέσει το συμπλήρωμα διατροφής GINKO BILOBA POWDER ECO 200MG είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που καταναλώνουμε είναι ασφαλή και πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές. Ας δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία μας και ας επιλέγουμε με φροντίδα τα προϊόντα που εμπλέκονται στη διατροφή μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα