7 Ιουλίου 2024

    Πάνες μιας χρήσης: Έχουν ημερομηνία λήξης;

    Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του μωρού σας, αναμένεται να χρησιμοποιήσετε περίπου 3.000 πάνες. Καθώς περνά ο χρόνος και παραμένετε ακόμα σε φάση χρήσης πάνες, σίγουρα θα σας μείνουν κάποιες που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα, είτε επειδή χρειάζεστε μεγαλύτερο μέγεθος, είτε γιατί έχετε ανακαλύψει κάποιο νέο προϊόν.

    Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν πρέπει να διατηρήσετε αυτές τις αχρησιμοποίητες πάνες για το επόμενο μωρό σας, ή εφόσον έχετε δεύτερο μωράκι και ανακαλύψετε πάνες από το πρώτο, ενδέχεται να αναρωτιέστε εάν έχουν “λήξει” και εάν είναι ασφαλείς για το δερματάκι του μωρού σας. Αντίθετα με πολλά άλλα προϊόντα για μωρά, οι πάνες μιας χρήσης δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, οι περισσότεροι κατασκευαστές συνιστούν να τις χρησιμοποιείτε εντός διετίας από την αγορά τους.

    Παρόλο που οι πάνες δεν περιέχουν υλικά που λήγουν, η αποτελεσματικότητα τους μπορεί να επηρεαστεί από τον τρόπο αποθήκευσής τους. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ορισμένα υλικά μπορεί να κακοποιηθούν, προκαλώντας μείωση στην απορροφητικότητα και αποτελεσματικότητα των πάνες.

    Οι κατασκευαστές σας συνιστούν να αποθηκεύετε τις πάνες μακριά από τον ήλιο και σε ξηρό περιβάλλον. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πάνα που αγοράσατε πριν από δύο ή περισσότερα χρόνια, δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του μωρού σας, αλλά πιθανόν να μην παρουσιάζουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα