7 Ιουλίου 2024

    Παρτίδα γνωστού αναλγητικού φαρμάκου ανακλήθηκε από τον ΕΟΦ

    Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε την απόφασή του να ανακαλέσει μια παρτίδα του φαρμακευτικού προϊόντος LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB. Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά από ενημέρωση από την εταιρεία που εξέφρασε την πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) χωρίς τις αντίστοιχες σημάνσεις.
    Ο συγκεκριμένος κωδικός της παρτίδας που ανακαλείται είναι F27279 και η ημερομηνία λήξης του προϊόντος είναι η 31η Αυγούστου 2028.
    Η απόφαση αυτή λαμβάνεται προληπτικά για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και με σκοπό να ενισχυθεί η εθελοντική ανάκληση της παρτίδας από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας, την εταιρεία BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία αυτή θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
    Ο ΕΟΦ δηλώνει ότι τα σχετικά παραστατικά της παρτίδας θα τηρούνται για τουλάχιστον πέντε (5) έτη και θα βρίσκονται υπό την επίβλεψη του Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων του Οργανισμού.
    Η απόφαση του ΕΟΦ για την ανάκληση της παρτίδας του αναλγητικού φαρμάκου στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα