2 Ιουλίου 2024

    «Περιττό και διατροφικά ελλιπές» το γάλα φόρμουλα για μεγαλύτερα βρέφη και νήπια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

    Νέα επιστημονική έκθεση αμφισβητεί την αξία και τη διατροφική αξία του γάλακτος φόρμουλα για μεγαλύτερα βρέφη και νήπια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Η έκθεση προειδοποιεί ότι η προώθηση αυτών των προϊόντων είναι παραπλανητική και ότι δεν υπάρχουν ενιαία πρότυπα για αυτούς τους φόρμουλες. Συνιστάται να δοθεί έμφαση στη συνεχιζόμενη θηλαστική διατροφή, εάν επιθυμείτε μητέρα και παιδί, για τουλάχιστον δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια της πλήρους διατροφής, συνιστάται να παρέχεται ολόκληρο αγελαδινό γάλα από την ηλικία του ενός έτους. Ωστόσο, το γάλα φόρμουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος μιας ποικίλης διατροφής, αλλά δεν προσφέρει πλεονέκτημα σε σχέση με μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει ανθρώπινο ή αγελαδινό γάλα. Το μάρκετινγκ αυτών των προϊόντων πρέπει να γίνει με σαφή διάκριση από τα προϊόντα για βρέφη και να μην τοποθετούνται μαζί τους στα ράφια των καταστημάτων. Τέλος, οι παιδίατροι πρέπει να προβαίνουν σε διατροφική αξιολόγηση των παιδιών και να προσφέρουν προσαρμοζόμενες διατροφικές συμβουλές.
    Νέα επιστημονική έκθεση αμφισβητεί την αξία του γάλακτος φόρμουλα για μεγαλύτερα βρέφη και νήπια, αναφέρει ότι είναι διατροφικά ελλιπές και προειδοποιεί για τις παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ που το προωθούν. Η έκθεση υποστηρίζει τη σημασία του μητρικού θηλασμού σε συνδυασμό με κατάλληλες συμπληρωματικές τροφές για τουλάχιστον δύο χρόνια, εάν αυτό είναι δυνατόν. Επιπλέον, συνιστά την κατανάλωση ολόκληρου αγελαδινού γάλακτος από την ηλικία του ενός έτους, αντί για το γάλα φόρμουλα. Το μάρκετινγκ των φόρμουλων πρέπει να διαφοροποιηθεί από τα προϊόντα για βρέφη και να γίνει σαφές ότι δεν προσφέρουν πρόσθετα οφέλη σε σχέση με το αγελαδινό γάλα. Οι παιδίατροι πρέπει να προσφέρουν ατομικές διατροφικές συμβουλές για τα παιδιά και να προσαρμόζουν τη διατροφή τους αναλόγως.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα