5 Ιουλίου 2024

    ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες παιδιά με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής

    Σοβαρό πρόβλημα με τη φιλοξενία παιδιών που διατρέχουν κίνδυνο βίας στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αποκαλύπτει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τουλάχιστον 42 ανήλικα παιδιά νοσηλεύονται με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού”, επιδεινώνοντας την ήδη δυσχερή κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα λόγω της μαζικής είσοδος παιδιών με αναπνευστικές λοιμώξεις.

    “Δεν θα υπήρχαν προβλήματα, αν είχε επιλυθεί η κατάσταση με τα κακοποιημένα παιδιά που διαμένουν με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και σε άλλες παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, παρά το γεγονός ότι είναι καλά σωματικά. Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, παρατηρείται αύξηση στις εισαγγελικές εντολές. Συγκεκριμένα, 42 παιδιά διαμένουν αυτή τη στιγμή με εισαγγελική εντολή στο Παίδων Αγία Σοφία”, αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ. Επίσης, περιγράφει ένα ανησυχητικό περιστατικό: “Ένα αγόρι 12 ετών προκάλεσε αίσθηση κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Προκάλεσε καταστροφή σε ό,τι βρισκόταν γύρω του, επιτεθώντας στο προσωπικό. Τα νοσηλευόμενα παιδιά που ήταν παρόντα φοβήθηκαν πολύ και ήταν δυστυχισμένα. Αυτό ήταν πραγματικά φρικτό. Το προσωπικό κάλεσε την αστυνομία και τη δικαστήριο επιμέλειας, τα οποία αποφάσισαν να φυλακιστεί το 12χρονο παιδί για 24 ώρες στην Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας. Όταν η αστυνομία ήρθε να το παραλάβει, έλειπε από το νοσοκομείο. Αναμένουμε να επιστρέψει σύντομα στο νοσοκομείο, όπως έχει συμβεί τόσες φορές ήδη”.

    Νέα λύση χρειάζεται επειγόντως προκειμένου να προστατευθούν τόσο τα παιδιά που υποφέρουν από βία όσο και τα υπόλοιπα νοσηλευόμενα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Ο χρόνος για δράση είναι τώρα, προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω καταστροφικά περιστατικά και να παρέχεται η κατάλληλη περίθαλψη και προστασία σε όλα τα παιδιά που εισέρχονται στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα