4 Ιουλίου 2024

    Προβλέψεις για το 2024: Αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων και αδιάλειπτη πορεία της ηλεκτροκίνησης

    Σύμφωνα με την S&P Global Mobility, οι πωλήσεις νέων οχημάτων το 2024 αναμένεται να επιδεινωθούν, καθώς προβλέπεται η κυκλοφορία 88,3 εκατομμυρίων οχημάτων σε όλον τον κόσμο το επόμενο έτος. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 2,8% σε σχέση με το 2023. Η επανακαθορισμένη προτεραιότητα στην παραγωγή αυτοκινήτων συμβάλλει σε αυτές τις αισιόδοξες προοπτικές.

    Παρόλα αυτά, καθώς η ανάκαμψη εξελίσσεται, υπάρχουν ανησυχίες για πιθανούς αντίξοους ανέμους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάκαμψη αυτή. Πιο συγκεκριμένα, αυξάνονται οι ανησυχίες για την αυξημένη τιμολόγηση των οχημάτων, τις δύσκολες πιστωτικές συνθήκες και τον αντίκτυπο των συνεχιζόμενων προσπαθειών ηλεκτροκίνησης στα συναισθήματα των καταναλωτών.

    Ωστόσο, η S&P Global Mobility προβλέπει ότι η τάση προς την ηλεκτροκίνηση δείχνει να είναι ασταμάτητη, παρά τις αβεβαιότητες που παρουσιάζονται στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δηλώσει τη δέσμευσή τους για την ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που εμπεριέχει η κλιμάκωση της παραγωγής πιο προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων.

    Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων με μπαταρία αναμένεται να φθάσουν τις 13,3 εκατομμύρια μονάδες το 2024, αποτελώντας περίπου το 16,2% των συνολικών πωλήσεων.

    Με αυτές τις προβλέψεις, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι οι ηλεκτρικές κυλιόμενες είναι η μελλοντική κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς η βιομηχανία στρέφεται όλο και περισσότερο προς αυτήν την τεχνολογία. Παρόλα αυτά, οι πρόκλησεις και οι αβεβαιότητες παραμένουν, και είναι σημαντικό να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν και ξεπεραστούν στο προσεχές μέλλον.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα