4 Ιουλίου 2024

    Προς πώληση διαμερισμάτων στη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο

    Τα νότια προάστια της Αθήνας απαρτίζουν μια εκτεταμένη, παραθαλάσσια περιοχή που πάντα διακρινόταν για την ομορφιά και την υπεροχή της. Αυτό όμως που τόνωσε ακόμα περισσότερο το προφίλ τους κατά τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ότι κατάφεραν και διατήρησαν τον χαρακτήρα τους παρά τη μεγάλη οικιστική ανάπτυξη που παρατηρήθηκε γύρω τους, ακολουθώντας τις σχετικές εξελίξεις σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που περιγράφονται τόσο συχνά ως “Αθηναϊκή Ριβιέρα”. Ανάμεσα στις συνοικίες που τα αποτελούν, η Γλυφάδα διατηρεί τα πρωτεία της άτυπης “έδρας” των νοτίων προαστίων -έχει άλλωστε και τη μεγαλύτερη έκταση, αφού απλώνεται από τις ακτές του Σαρωνικού ως τους πρόποδες του Υμηττού. Επιπλέον, έχει αναδειχθεί σε βασικό εμπορικό κέντρο, αλλά και σε κατ’ εξοχήν προορισμό παραθαλάσσιας διασκέδασης για όλη την Αθήνα, χάρη στην ανάπτυξη πληθώρας εστιατορίων, καφέ και μπαρ. Παράλληλα, ωστόσο, διατηρείται και ως μια όμορφη γειτονιά, κυρίως λόγω της προσεγμένης ρυμοτομίας, η οποία επέτρεψε μεν την ανέγερση πολυτελών πολυκατοικιών, κρατώντας τις, όμως, σε χαμηλό ύψος. Σταθερός πρωταγωνιστής των νοτίων προαστίων παραμένει βέβαια και το Παλαιό Φάληρο: μια ιστορική, παραθαλάσσια συνοικία σε απόσταση βολής από το κέντρο της Αθήνας (μόλις 9 χιλιόμετρα), με το οποίο διατηρεί άλλωστε και άμεση πρόσβαση, χάρη στο τραμ. Ο συνδυασμός των παλιών, νεοκλασικών επαύλεων με τη σύγχρονη άνθιση της Μαρίνας του Φλοίσβου και του πολιτιστικού κέντρου που έφτιαξε εκεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το έχει προικίσει με έναν ασυναγώνιστο αστικό αέρα, που μπορεί και παντρεύει επιτυχώς το παλιό με το μοντέρνο. Έτσι, η περιοχή διατηρείται ως ιδιαίτερα ελκυστική, με τη ζήτηση για ακίνητα να είναι συνεχής.

    Διαμερίσματα στη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο

    Το ακίνητο των 103 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο

    Πρόκειται για ένα οροφοδιαμέρισμα (ρετιρέ) 103,35 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας οικοδομής κατασκευασμένης το 1985. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο, ενώ διαθέτει δύο μικρά μπαλκόνια. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία κοντά σε πληθώρα υπηρεσιών και ανέσεων, καθώς απέχει μόλις 850 μέτρα από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και μόλις 950 μέτρα από τη στάση του τραμ “Αγία Σκέπη”.

    Διεύθυνση: Αεροπόρων 23 & Ηχούς, Παλαιό Φάληρο

    Τιμή πρώτης προσφοράς: 210.000€

    Το ακίνητο των 95 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο

    Αυτό το διαμέρισμα των 95 τ.μ. βρίσκεται στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας κατασκευασμένης το 1980. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, σαλόνι/καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο και χώρο γραφείου, ενώ διαθέτει και μια αποθήκη 7 τ.μ. Βρίσκεται πολύ κοντά στις στάσεις του τραμ “Αμφιθέας” (50 μέτρα) και του λεωφορείου (150 μέτρα).

    Διεύθυνση: Δημοκρατίας 71, Παλαιό Φάληρο

    Τιμή πρώτης προσφοράς: 198.000€

    Το ακίνητο των 88 τ.μ. στη Γλυφάδα

    Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 88 τ.μ. που βρίσκεται στον 1ο όροφο μιας πολυκατοικίας κατασκευασμένης γύρω στο 2000, στην Τερψιθέα της Άνω Γλυφάδας. Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, ενιαίο χώρο υποδοχής/κουζίνας και μπάνιο, ενώ διαθέτει και βεράντες. Βρίσκεται σε καλή τοποθεσία κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο τοπικό εμπορικό κέντρο.

    Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 156, Δήλου & Πέλλης, Γλυφάδα

    Τιμή πρώτης προσφοράς: 195.000€

    Το ακίνητο των 84 τ.μ. στη Γλυφάδα

    Αυτό το διαμέρισμα των 84 τ.μ. βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας κατασκευασμένης το 1975. Αποτελείται από 3 κύρια δωμάτια, κουζίνα, μπάνιο και W.C. και διαθέτει ασανσέρ. Βρίσκεται πολύ κοντά στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (50 μέτρα), την παραλιακή ζώνη (200 μέτρα) και το Golf Club της Γλυφάδας (1,5 χιλιόμετρο).

    Διεύθυνση: Συμβολή Ανδρέα Παπανδρέου 156, Δήλου & Πέλλης, Γλυφάδα

    Τιμή πρώτης προσφοράς: 180.000€

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα