2 Ιουλίου 2024

    Προχωρά η εφαρμογή του προγράμματος “Φροντίδα στο Σπίτι”: Η προσπάθεια του ΟΔΙΠΥ για τη βελτίωση της νοσηλείας

    Με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ ΑΕ) συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την υλοποίηση του προγράμματος “Νοσοκομειακή Φροντίδα στο Σπίτι” (ΝΟΣΠΙ). Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης, έχει ως στόχο να παρέχει νοσοκομειακή φροντίδα στο οικείο περιβάλλον των ασθενών. Με την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, αναμένεται να μειωθεί ο χρόνος νοσηλείας, οι επανεισαγωγές και ο κίνδυνος λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, προσφέροντας έγκαιρη και αποτελεσματική ιατρική περίθαλψη. Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025, με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών υγείας και τη συμμετοχή διεπιστημονικών ομάδων φροντίδας.

    Το πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ προβλέπει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, των ασθενών και των φροντιστών τους. Η σύμβαση για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΙΠΥ, Βασίλη Μπαλάνη, και τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας CMT Prooptiki, Γιώργο Μπραουδάκη.

    Ταυτόχρονα, ο ΟΔΙΠΥ υπέγραψε σύμβαση με την NEXTCOM Α.Ε. για την επικοινωνία, διάδοση και διαχείριση της επιχειρησιακής και λειτουργικής αλλαγής, σχετικά με το πρόγραμμα ΝΟΣΠΙ. Η ενίσχυση της επικοινωνίας για την διάδοση του προγράμματος αυτού σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του ΟΔΙΠΥ, προκειμένου να επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος.

    Ταυτόχρονα, ο ΟΔΙΠΥ υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία IQVIA Hellas και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Avedis Donabedian για το έργο “Ενδυνάμωση του Ανθρώπινου Δυναμικού στον τομέα της Υγείας”. Μέσω αυτού του έργου, θα αναπτυχθεί ο Οδικός Χάρτης για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ελλάδα, με την πραγματοποίηση εργαστηρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας, των αρμόδιων φορέων και των νοσοκομείων. Με αυτόν τον τρόπο, προάγεται η ανάπτυξη των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

    Με αυτές τις ενέργειες, ο ΟΔΙΠΥ συνεχίζει τις προσπάθειές του για την βελτίωση της νοσηλείας και την προώθηση των προγραμμάτων που συνεισφέρουν στην υγεία των πολιτών. Μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος “Νοσοκομειακή Φροντίδα στο Σπίτι”, αναμένεται να δοθεί έμφαση στην πιο αποτελεσματική και εξατομικευμένη περίθαλψη των ασθενών, ενώ θα γίνει γενικότερη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της υγείας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα