6 Ιουλίου 2024

    ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Νέες Προοπτικές για το Μέλλον των Ελληνικών Νοσοκομείων

    Στις 15 Δεκεμβρίου, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ Α.Ε., μαζί με το Ελληνικό Ινστιτούτο DRG, θα φιλοξενήσει το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο με θέμα “DRG: Σχεδιάζοντας το Μέλλον των Ελληνικών Νοσοκομείων”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 17:00 στην αίθουσα Γεωργίου Καράντζα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

    Το συνέδριο συγκεντρώνει μια εξέχουσα ομάδα ομιλητών, που περιλαμβάνει τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη, τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη, την Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλο της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. κα. Νίκη Τσούμα, καθώς και εκπρόσωπους των Υπουργείων και των Φορέων Υγείας.

    Η Ελληνικό Ινστιτούτο DRG, ως υπεύθυνος φορέας για την κοστολόγηση και αποζημίωση των νοσοκομειακών υπηρεσιών, έχει ήδη επιτύχει ουσιαστική πρόοδο και τώρα βρίσκεται στη φάση πλήρους εφαρμογής του νέου Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ.) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

    Η κύρια ανακοίνωση του συνεδρίου επικεντρώνεται στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου “Εγκατάσταση και ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου ιατρικής κωδικοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG”. Αυτό το έργο είναι κρίσιμο για την καθολική εφαρμογή της μεθόδου DRG στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η εφαρμογή της μεθόδου DRG θα διευκολύνει τη δίκαιη διαχείριση των πόρων, προσφέροντας μια ακριβή και τεκμηριωμένη αξιολόγηση του έργου των νοσοκομείων και μια πιο ορθολογική κάλυψη των δαπανών τους.

    Το συνέδριο θα παρουσιάσει επίσης τη διεθνή εμπειρία από την εφαρμογή συναφών συστημάτων DRG σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία, Κύπρος, Μάλτα και Σλοβακία. Η εμπειρία αυτή θα παρουσιαστεί από διακεκριμένους ομιλητές, όπως ο Christian Jacobs και ο Martin Braun, ενώ θα παραστεί και ο επικεφαλής της διεύθυνσης DG-REFORM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Christoph Schwierz.

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα “H αποζημίωση των νοσοκομείων κατά DRG, τάσεις και προοπτικές”. Σε αυτό το τραπέζι θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Γ.Δ.Ο.Υ. του Υπουργείου Υγείας, τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τον ΕΔΟΕΑΠ, με τον συντονισμό από στελέχη της ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε.

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου, καλούνται να συμμετάσχουν φορείς υγείας, όπως Υγειονομικές Περιφέρειες, νοσοκομεία, ΕΟΠΠΥ, επιστημονικοί φορείς, πανεπιστήμια, ιατρικοί σύλλογοι, επαγγελματίες υγείας, ερευνητές, επιστήμονες κοινωνικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών σπουδών, καθώς και στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

    Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της πράξης “Εγκατάσταση και ενίσχυση μηχανισμών ελέγχου ιατρικής κωδικοποίησης του Ελληνικού Ινστιτούτου DRG (ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ Α.Ε.)”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020”, ΕΣΠΑ 2014-2020.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα