6 Ιουλίου 2024

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανακούφιση στις υποδομές υγείας στη Μέση Ανατολή

    Την ανάγκη για άμεση διακοπή των επιθέσεων σε υποδομές υγείας στη Μέση Ανατολή έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ζητώντας από το Ισραήλ και τη Χαμάς να σεβαστούν τα ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί ανακούφιση στους πληγέντες και να προστατευθούν οι πολίτες της περιοχής.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 140 επιθέσεις σε ιατρικά κέντρα, επαναφέροντας τη μνήμη σε μια ήδη τρομακτική καταστροφή. Το ΠΟΥ ζητά επιπλέον την προστασία των αμάχων, ιδίως των παιδιών, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

    Η τελευταία επίθεση στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι Αλ-Αράμπι στο κέντρο της Γάζας σημείωσε μια υψηλή απώλεια ανθρώπινων ζωών, με εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 200 έως 300 άτομα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης. Η Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κάνει λόγο για πάνω από 500 θανάτους. Ο απολογισμός αυτός αποδεικνύει την ανάγκη για άμεση παύση των μαχών, καθώς οι άμαχοι πληρώνουν το ακριβότερο τίμημα.

    Ο ΠΟΥ και ο Κλούγκε εκφράζουν την προσδοκία για ειρήνη μέσω διαπραγμάτευσης, που θα εγγυάται το δικαίωμα στην υγεία για όλους τους ανθρώπους της περιοχής. Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι επιτακτική ανάγκη για τον ισραηλινό και τον παλαιστινιακό λαό, ενώ το μήνυμα του ΠΟΥ παραμένει σαφές: υγεία για όλους. Μόνο μέσα από την αμοιβαία κατανόηση και την επίτευξη αειφόρου ειρηνικής λύσης, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα μέλλον όπου η υγεία και η ευημερία θα κυριαρχούν σε αυτή την περιοχή.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα