7 Ιουλίου 2024

    Ρωσία: Παγωμένη Σιβηρία και χιονοθύελλες στη Μόσχα”

    Οι παγωνιές του χειμώνα έχουν συντρίψει τη Ρωσία, με τις θερμοκρασίες να κατρακυλούν κάτω από το μηδέν και τις χιονοθύελλες να πλήττουν τη Μόσχα. Στη Σιβηρία, η θερμοκρασία έχει πέσει σε ανηλεώτα χαμηλά επίπεδα, με τμήματα της περιοχής να καταγράφουν μέχρι και 50 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Ιδιαίτερα στη Δημοκρατία των Σαχά, που περιλαμβάνει το Γιακούτσκ, η κρύα ατμόσφαιρα έχει προκαλέσει απίστευτες παγωνιές, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου.

    Οι χιονοθύελλες έχουν πλήξει επίσης τη Μόσχα, με τις ποσότητες χιονιού να ξεπερνούν τα ρεκόρ και να προκαλούν σοβαρές δυσκολίες στις αεροπορικές μετακινήσεις. Τα αεροδρόμια της πρωτεύουσας αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, με τουλάχιστον 54 πτήσεις να εμπλέκονται σε προβλήματα και άλλες πέντε να ακυρώνονται. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στη Μόσχα, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν μείον 18 βαθμούς Κελσίου.

    Οι ακραίες συνθήκες του χειμώνα, που σπανίζουν τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής, δίνουν νέα ενδείξεις για την ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση των αιώνιων πάγων. Οι κλιματολόγοι προειδοποιούν για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη και την αντίκτυπο που θα έχει στις παγκόσμιες κλιματολογικές συνθήκες. Η κατάσταση στη Σιβηρία και τη Μόσχα είναι μόνο μία από τις πολλές ακραίες καιρικές φαινόμενα που δηλητηριάζουν τον πλανήτη μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα