7 Ιουλίου 2024

    Σαλάτα με κινόα, λαχανικά και φυστίκια: Ένας νέος γευστικός συνδυασμός για το καλοκαίρι

    Η σαλάτα με κινόα και λαχανικά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά για το καλοκαίρι. Αυτή η δροσερή και ελαφριά σαλάτα είναι γεμάτη υγιεινά συστατικά και γεύση. Αλλά ας προσθέσουμε μια ενδιαφέρουσα πινελιά σε αυτήν την κλασική συνταγή με πρόσθετο και ασυνήθιστο συστατικό: τα φιστίκια! Οι φιστίκιες προσθέτουν μια νότα γήινης γεύσης και υφής, δίνοντας στη σαλάτα ένα μοναδικό χαρακτήρα.

    Για να προετοιμάσετε αυτήν τη νόστιμη σαλάτα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

    – 180 γρ. κινόα (λευκό ή κόκκινο)
    – 100 γρ. λάχανο (κόκκινο ή άσπρο), χοντροκομμένο
    – 50 γρ. φιστίκια
    – 2 καρότα, τριμμένα
    – 1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
    – ½ κρεμμύδι, χοντροκομμένο
    – 240 ml νερό
    – 240 ml ζωμό λαχανικών

    Για το dressing θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

    – 120 ml νερό
    – 60 γρ. φυστικοβούτυρο
    – 2 κ.γ. ελαιόλαδο
    – 1 κ.σ. soy sauce
    – 1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
    – 1 κ.σ. μέλι
    – 1 κ.γ. ηλιέλαιο
    – Αλάτι
    – Πιπέρι

    Πρώτα από όλα, θα πρέπει να πλύνετε καλά την κινόα και να την αφήσετε να στραγγίσει. Στη συνέχεια, βράστε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε την κινόα. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε την κινόα να βράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτη και να απορροφήσει όλο το νερό.

    Ταυτόχρονα, κόψτε τα λαχανικά σας όπως περιγράφεται παραπάνω και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα φιστίκια και ανακατέψτε καλά.

    Για το dressing, αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ομοιογενής.

    Όταν η κινόα έχει αφορέσει, αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέστε το λαχανικό με τα φιστίκια. Χύστε πάνω το dressing και ανακατέψτε καλά.

    Αυτή η σαλάτα με κινόα, λαχανικά και φιστίκια είναι ιδανική για ένα γεύμα μεταξύ των γευμάτων ή ως πλήρες γεύμα με μια προσθήκη πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο ή τόνος. Το μοναδικό γευστικό προφίλ των φιστικιών σε συνδυασμό με την τραγανή κινόα και τα φρέσκα λαχανικά θα σας ενθουσιάσει. Ετοιμάστε την σήμερα και απολαύστε τη σαν γρήγορο, υγιεινό γεύμα!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα