2 Ιουλίου 2024

    Σε επίπεδα ρεκόρ οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως τον Νοέμβριο

    Νέα επίπεδα ρεκόρ στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που σημειώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, αποτελούν ανακούφιση για τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης. Παρά τις ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ζήτησης στην Ευρώπη, οι πωλήσεις αυτών των οχημάτων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 20%, φτάνοντας στο εντυπωσιακό αριθμό των 1,4 εκατομμυρίων. Από αυτά, το 70% αφορούσε οχήματα μπαταρίας και το υπόλοιπο 30% οχήματα PHEV.

    Το αρνητικό κλίμα στην αγορά δεν κατάφερε να επηρεάσει αρνητικά τον τομέα, καθώς οι πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνονται και οι προβλέψεις για τον επόμενο μήνα είναι ακόμη καλύτερες. Αναλυτές του κλάδου προβλέπουν ότι οι πωλήσεις θα επιταχυνθούν, καθώς η τεχνολογία θα προχωρήσει περαιτέρω και οι τιμές πιθανόν να μειωθούν στο μέλλον.

    Στην Ευρώπη, η μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η πιο ανησυχητική εξέλιξη. Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν να περιμένουν πριν αποκτήσουν το πρώτο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ελπίζοντας ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν και η τεχνολογία θα προχωρήσει. Παρόλα αυτά, η αύξηση κατά 43% στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα αντιστάθμισε τη μείωση των πωλήσεων στην Ευρώπη και διατήρησε τον τομέα σε θετικό φως.

    Οι αναλυτές του κλάδου είναι βέβαιοι ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν και πάλι στην Ευρώπη, καθώς οι εταιρείες αυτοκινήτων θα πιέσουν για την εκπλήρωση των περιβαλλοντικών και κλιματικών στόχων. Οι νέες απαιτήσεις ρύπων θα προωθήσουν τις εταιρείες να επενδύσουν περισσότερο στα ηλεκτρικά οχήματα και να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

    Ο κλάδος της ηλεκτροκίνησης συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και οι πωλήσεις σε επίπεδα ρεκόρ αποδεικνύουν ότι η αγορά αποδέχεται και υιοθετεί την τεχνολογία αυτή. Με τη συνεχή πρόοδο και την αύξηση της ζήτησης, αναμένεται ότι η ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα