7 Ιουλίου 2024

    Σπιτικό scrub σώματος για τέλεια απολέπιση!

    Ξαναπάμε στις self-care Sundays μας μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές! Τι καλύτερο από το να αφιερώνουμε τις Κυριακές μας στο να φροντίζουμε τον εαυτό μας; Και αφού η Κυριακή είναι η ιδανική μέρα για αυτό, ας πειραματιστούμε με χειροποίητες παρασκευές για το πρόσωπο και το σώμα. Ένα φυσικό scrub σώματος με βασικό συστατικό το θαλασσινό αλάτι είναι η ιδανική επιλογή μας. Σε αυτή την παραλλαγή της συνταγής, θα προσθέσουμε αιθέρια έλαια λεβάντας και λεμονιού για μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία. Φυσικά, μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις τα αιθέρια έλαια στις προτιμήσεις σου.

    Ποια είναι τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού;
    Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα φυσικό και αποτελεσματικό απολεπιστικό συστατικό. Πλούσιο σε μέταλλα όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, το θαλασσινό αλάτι προσφέρει απολέπιση και αποτοξίνωση, διεγείροντας τη ροή της λέμφου και βοηθώντας το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες. Οι κόκκοι του αλατιού είναι μεγαλύτεροι και σκληρότεροι από τους κόκκους ζάχαρης, καθιστώντας το ιδανικό για την απολέπιση σκληρών περιοχών όπως τα αγκώνες και τα γόνατα. Ωστόσο, λόγω της σκληρότητάς του, μπορεί να είναι ερεθιστικός για το δέρμα. Εάν έχεις ευαίσθητο ή ακνεϊκό δέρμα, είναι καλύτερο να αποφύγεις το θαλασσινό αλάτι και να επιλέξεις ζάχαρη αντί αυτού.

    Τι θα χρειαστείς;
    – ½ φλιτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι
    – 5½ κουταλιές γλυκού αμυγδαλέλαιο
    – 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
    – 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
    – ξύσμα από ένα λεμόνι (χωρίς κέρωμα)
    – μερικά αποξηραμένα άνθη λεβάντας
    – 1 καθαρό βαζάκι με καπάκι

    Η συνταγή για την απολέπιση
    1. Ανακάτεψε το θαλασσινό αλάτι με το αμυγδαλέλαιο σε ένα μπολ.
    2. Πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια και ανακάτεψε καλά.
    3. Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού και τα αποξηραμένα άνθη λεβάντας.
    4. Μεταφέρε το μείγμα στο βαζάκι και κλείσε καλά το καπάκι.

    Πώς να χρησιμοποιήσεις το scrub;
    Ενώ βρίσκεσαι στο ντους και η επιδερμίδα σου είναι βρεγμένη, πάρε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και τρίψε απαλά και με κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα. Ξέπλυνε και στέγνωσε απαλά με μια πετσέτα. Η απολέπιση θα αφήσει την επιδερμίδα σου λεία και απαλή, απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα και ρύπους. Επιπλέον, θα προσφέρει μια αίσθηση χαράς και ικανοποίησης, αφού δημιούργησες το μείγμα με τα χέρια σου. Μην αφήνεις το scrub να παραμείνει για πολύ καιρό, χρησιμοποίησέ το μέσα σε ένα μήνα από την παρασκευή του.

    Με πληροφορίες από www.ow.gr
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα