7 Ιουλίου 2024

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: Απελπιστική κατάσταση στα νοσοκομεία και δράμα για τους νεφροπαθείς

    Παρά τις συνεχείς αεροπορικές επιθέσεις και τον αποκλεισμό που αντιμετωπίζουν, οι γιατροί στην Γάζα παλεύουν να προσφέρουν βοήθεια σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, περιλαμβανομένων παιδιών που έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις. Τα νοσοκομεία βρίσκονται υπερφορτωμένα και αντιμετωπίζουν έλλειψη φαρμάκων και καυσίμων λόγω του αποκλεισμού. Ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κίντρα, ανησυχεί για την κατάσταση και απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

    Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, τα αποθέματα καυσίμων σε όλα τα νοσοκομεία της Γάζας θα εξαντληθούν σε λιγότερο από 24 ώρες. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 2.750 νεκροί και 9.700 τραυματίες από τις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης, άλλοι 1.000 άνθρωποι αγνοούνται και φαίνεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

    Ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κίντρα, έκανε έκκληση στον κόσμο να μεταβεί στο νοσοκομείο Σίφα για αιμοδοσία. Το νοσοκομείο Σίφα εξυπηρετεί ολόκληρη τη Γάζα αλλά κυρίως τους 800.000 ανθρώπους που ζουν στην πόλη της Γάζας. Αν σταματήσει η λειτουργία του νοσοκομείου, θα είναι υπεύθυνος ολόκληρος ο κόσμος για τις ζωές εκατοντάδων και χιλιάδων ασθενών που εξαρτώνται από τα αποθέματα του, δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Την ίδια ώρα, οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα βιώνουν ένα ανείπωτο δράμα. Οι προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού να μετακινηθούν προς τα νότια έχουν οδηγήσει ορισμένους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά η μεταφορά αποτελεί κίνδυνο για αυτούς λόγω των αεροπορικών επιθέσεων. Άλλοι πάλι, λόγω της έλλειψης καταλύματος και ασφάλειας, επιστρέφουν στην περιοχή που γεμίζει ολοένα και περισσότερο με κόσμο. Όλοι βρίσκονται σε ακραία δυσκολία, με τους περισσότερους να έχουν χάσει τα σπίτια τους και να αντιμετωπίζουν τον πόλεμο σαν έναν εφιάλτη.
    Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει απαντήσει αμέσως σε αυτές τις καταγγελίες.

    Η πόλη της Γάζας βρίσκεται σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης. Οι αεροπορικές επιθέσεις είναι ακόμα πιο έντονες και έχουν επηρεάσει τα νοσοκομεία και τις γύρω περιοχές. Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τα μηχανήματα να σταματήσουν να λειτουργούν, κάτι που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δράμα. Ο κόσμος στη Γάζα έχει βυθιστεί σε έναν εφιάλτη, καθώς η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Απελπίζονται, αλλά παρά τις δυσκολίες παλεύουν να επιβιώσουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα