7 Ιουλίου 2024

    Συμβουλές για μακροχρόνιο αποτέλεσμα σε βαμμένα μαλλιά

    Τα βαμμένα μαλλιά αποτελούν έναν ενθουσιασμό για τα μάτια, αλλά πόσο διαρκεί αυτή η χαρά; Για να διατηρήσετε το χρώμα σας φωτεινό και ζωντανό και τα μαλλιά σας υγιή και απαλά, πρέπει να αποφύγετε κάποια κοινά λάθη που μπορεί να αποδυναμώσουν γρήγορα τη βαφή, να ξεθωριάσουν το χρώμα και να ταλαιπωρήσουν τα μαλλιά σας. Από πλατινέ μαύρα έως μαύρα πλατινέ και από μία άκρη στην άλλη; Αυτό το συνήθειο των απότομων και έντονων αλλαγών έχει το αντίστοιχο κόστος. Αν θέλετε να ανανεώσετε το χρώμα ή να το σκουρύνετε, κάντε το αργά και σταδιακά, λαμβάνοντας υπόψη τη φυσική υφή των μαλλιών σας. Εάν είναι λεπτά και τριβίζονται, μπορεί να μην αντέξουν την επεξεργασία και να χρειαστεί να εφαρμόσετε διαφορετική τεχνική. Δοκιμάστε να διατηρήσετε το χρώμα κοντά στο φυσικό σας χρώμα και με αρκετή υπομονή, καθώς έτσι θα καταλήξετε στη μεγάλη αλλαγή που επιθυμείτε (πάντα με τακτική περιποίηση και τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων που θα αναφέρουμε παρακάτω).

    Μικρές ανανεώσεις με βάση κοντά στη ρίζα συνήθως διαρκούν περισσότερο χωρίς να ζητούν έντονη περιποίηση για τα μαλλιά. Πάντα δώστε χρόνο πριν την επόμενη επίσκεψη στο κομμωτήριο. Το να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα και τη δική σας τεχνική έχει σημασία. Επιλέξτε προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των βαμμένων μαλλιών (όπως σαμπουάν που προορίζονται για το συγκεκριμένο χρώμα), αποφεύγοντας σαμπουάν με θειικά άλατα ή σπρέι που περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ. Επίσης, αποφύγετε σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, καθώς αυτά μπορούν να απομακρύνουν τη βαφή, καθώς και τα υπολείμματα styling. Κάντε τακτικά θεραπείες στο κομμωτήριο με ατμό βιοτίνης ή κερατίνης. Αυτές οι θεραπείες ανοίγουν τη “επιδερμίδα” των μαλλιών και αφήνουν τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

    Ωστόσο, ο τρόπος που μεταχειρίζεστε τα μαλλιά σας είναι εξίσου σημαντικός. Αποφύγετε το να τα λούζετε με πολύ ζεστό νερό, καθώς αυτό αφυδατώνει τις τρίχες και ανοίγει τα λέπια της τρίχας, προκαλώντας απώλεια χρώματος. Προτιμήστε να τα λούσετε με χλιαρό νερό και απαλά ταμποναρίσματα αντί για τρίψιμο με πετσέτα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια θρεπτική μάσκα και ξεβγάλτε με δροσερό νερό, προκειμένου να κλειδώσετε τις χρωστικές και θρεπτικές ουσίες στην τρίχα. Μετά τη βαφή, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους για τουλάχιστον δύο μέρες, προκειμένου τα χρώματα να σταθεροποιηθούν. Επίσης, μην πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Συνήθως, αρκεί να τα λουστείτε 1-2 φορές την εβδομάδα. Εάν χρειαστείτε ανανέωση ανάμεσα στους λουσμούς, χρησιμοποιήστε dry shampoo. Τώρα που τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, προστατεύστε τα ακόμα περισσότερο* Θυμηθείτε ότι τα θερμικά προϊόντα styling και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να ξεθωριάσουν το χρώμα και να αποτρέψουν την υγεία των μαλλιών σας. Χρησιμοποιήστε προϊόντα θερμοπροστασίας πριν το styling, αντηλιακό για τα μαλλιά και φορέστε καπέλο όταν παραμένετε πολλές ώρες στον ήλιο. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά την πρώτη εβδομάδα μετά τη βαφή, ιδίως αν έχετε κάνει λεύκανση. Εάν χρησιμοποιήσετε εργαλεία styling όπως πρέσα ισιώματος ή κατσαρόλα για μπούκλες, εξασφαλίστε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά πριν τα χρησιμοποιήσετε.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα