6 Ιουλίου 2024

    Συναγερμός στα νοσοκομεία – Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα προβαίνουν σε Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση

    Σήμερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε απεργία διάρκειας 24 ωρών. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 8.30 το πρωί, ακολουθούμενη από πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, καθώς και τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας. Στην Αττική, ειδικότερα, προβλέπεται στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, η απεργία θα διαρκέσει για 24 ώρες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, το σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις καθώς πρέπει να ανταπεξέλθει σε έναν δύσκολο χειμώνα με ένα έλλειμμα 3.000 υγειονομικών. Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι υπάρχει μαζική φυγή υγειονομικών λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και των χαμηλών αμοιβών. Παρόλη αυτά, η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τις εξαγγελίες 6.500 νέων προσλήψεων στον τομέα της Υγείας, καθώς υποστηρίζει ότι με τους ρυθμούς του ΑΣΕΠ, αυτές οι προσλήψεις θα διαρκέσουν τέσσερα έως πέντε χρόνια.

    Ο συντονισμός της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει επίσης την ανάγκη για παροχή αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς και το ωρομισθίο. Επιπλέον, ζητά την εξασφάλιση του δικαιώματος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων, καθώς και απομάκρυνση των εργολάβων και επαρκή χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα