7 Ιουλίου 2024

    Συνταγή για ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου με ένα πικάντικο twist

    Κοτόπουλο, σκόρδο, πάπρικα καπνιστή, κουρκουμάς, μουστάρδα, ρίγανη, λεμόνι και ελαιόλαδο είναι όλα τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτήν τη νόστιμη συνταγή για ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου. Η παραδοσιακή συνταγή θα αποκτήσει ένα πικάντικο twist με την προσθήκη της πάπρικας καπνιστής και του κουρκουμά.

    Για να ξεκινήσετε, κόψτε το κοτόπουλο σε παϊδάκια και το σκόρδο σε ψιλά κομματάκια. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την πάπρικα καπνιστή, τον κουρκουμά, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τον χυμό από το μισό λεμόνι και το πελτέ ντομάτας. Προσθέστε τα παϊδάκια κοτόπουλου στο μίγμα και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλύψετε ομοιόμορφα τα παϊδάκια με το μείγμα.

    Σε ένα ταψί, ρίξτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα παϊδάκια κοτόπουλου ένα πλάι τους. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C και ψήστε τα παϊδάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να τρυφερύνουν.

    Όταν τα παϊδάκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, σερβίρετε τα σε ένα πιάτο και πασπαλίστε τα με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο χυμό από ένα λεμόνι. Η φρεσκάδα του λεμονιού θα δώσει ένα αναζωογονητικό άρωμα στα παϊδάκια.

    Αυτή η συνταγή για ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Τα πικάντικα αρώματα από την πάπρικα καπνιστή και τον κουρκουμά θα δώσουν μια νέα διάσταση σε αυτήν την κλασική συνταγή. Και μην ξεχνάμε τον φρέσκο χυμό από το λεμόνι που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τις γεύσεις και τις αρωματικές νότες του γεύματος.

    Απολαύστε αυτά τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου με την οικογένεια ή τους φίλους σας και εντυπωσιάστε τους με τη νέα αυτή εκδοχή μιας αγαπημένης συνταγής. Καλή όρεξη!
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα