2 Ιουλίου 2024

    Σχεδόν 1.000 πτηνά νεκρά στο Σικάγο- Έπεσαν στα παράθυρα εκθεσιακού κέντρου

    Την περασμένη Πέμπτη, ένα εκθεσιακό κέντρο στο Σικάγο γέμισε με το θλιβερό θέαμα της πτώσης σχεδόν 1.000 πτηνών στα παράθυρά του. Τα πουλιά βρέθηκαν νεκρά, δημιουργώντας ένα “χαλί νεκρών πουλιών”, όπως το περιέγραψε ο Ντέιβιντ Γουίλαρντ, εργαζόμενος στο Chicago Field Museum.

    Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το σοκαριστικό γεγονός οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως οι καιρικές συνθήκες, τα φώτα του εκθεσιακού κέντρου και η αρχιτεκτονική των παραθύρων του McCormick Place Lakeside Center.

    Οι πτήσεις πουλιών στα παράθυρα κτιρίων είναι ένα φαινόμενο που συναντάται σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πουλιά βλέπουν την αντανάκλαση φυτών ή δέντρων στα παράθυρα και προσπαθούν να πετάξουν προς αυτήν, αγνοώντας τον κίνδυνο που τους εγκυμονεί. Η υπερβολική φωτεινότητα από τα φώτα των κτιρίων μπορεί να προσελκύσει και να μπερδέψει τα πτηνά, προκαλώντας τους εξάντληση ή ακόμη και θάνατο.

    Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί εύκολα. Οι διαχειριστές των κτιρίων μπορούν να χαμηλώνουν τη φωτεινότητα των φώτων και οι αρχιτέκτονες να σχεδιάζουν παράθυρα με μοτίβα που τα πουλιά μπορούν να αναγνωρίσουν, προλαμβάνοντας έτσι τυχόν πτώσεις και θανάτους.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα