7 Ιουλίου 2024

    Τέσσερις συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε για την προστασία της επιδερμίδας σας από το κρύο”

    Ο χειμώνας έχει έρθει και το δέρμα μας χρειάζεται ειδική φροντίδα για να παραμείνει υγιές και ενυδατωμένο. Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που μπορούμε να αλλάξουμε για το καλό της επιδερμίδας μας και να αντιμετωπίσουμε την ξηρότητα και τις ερεθισμένες περιοχές που εμφανίζονται συχνά τον χειμώνα. Πάρτε μια ματιά σε αυτές τις τέσσερις συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το κρύο.

    1. Αντικαταστήστε την κρέμα σώματος με ένα body oil
    Ένα body oil μπορεί να είναι η ιδανική λύση για ενυδάτωση του σώματός σας τον χειμώνα. Αντί να χρησιμοποιείτε μια κρέμα σώματος, ένα λάδι σώματος μπορεί να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα σας. Τα νέας γενιάς ξηρά λάδια σώματος δεν αφήνουν λιπαρή αίσθηση και προσφέρουν προστασία από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Εφαρμόστε γενναιόδωρα το body oil και απολαύστε την μεταξένια αίσθηση που θα αφήσει στο δέρμα σας.

    2. Χρησιμοποιήστε κρέμα χεριών πιο συχνά
    Τα χέρια μας είναι ευάλωτα στο κρύο και το πλύσιμο με σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια και να προκαλέσει ξηρότητα. Η χρήση μιας κατάλληλης κρέμας χεριών μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση και ανακούφιση από την ξηρότητα. Επιλέξτε μια κρέμα χεριών που ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σας και εφαρμόστε την τακτικά για να διατηρήσετε τα χέρια σας απαλά και υγιή.

    3. Χρησιμοποιήστε ένα πολυχρηστικό balm
    Ένα πολυχρηστικό balm μπορεί να είναι η σωστή λύση για να προστατεύσετε τις περιοχές του προσώπου και του σώματος που είναι ευαίσθητες στο κρύο. Τα balms σφραγίζουν την υγρασία στην επιδερμίδα και ανακουφίζουν από την ξηρότητα και τα σκασίματα. Μπορείτε να τα εφαρμόσετε τοπικά σε περιοχές που έχουν ανάγκη για προστασία και ενυδάτωση, όπως οι αγκώνες, οι φτέρνες και τα χείλη. Ένα πολυχρηστικό balm είναι ιδανικό για να το έχετε πάντα μαζί σας και να το χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή.

    4. Επιλέξτε ήπια προϊόντα καθαρισμού
    Οι πιο “σκληρές” ουσίες σε προϊόντα καθαρισμού μπορούν να διαταράξουν τον φραγμό του δέρματος, επιδεινώνοντας την ξηρότητα. Επιλέξτε προϊόντα με ήπια συστατικά που ενυδατώνουν την επιδερμίδα σας. Επίσης, προσέξτε να μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό για τον καθαρισμό, καθώς αυτό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας. Προτιμήστε το χλιαρό νερό για να πλύνετε την επιδερμίδα σας.

    Ακολουθώντας αυτές τις συνήθειες και κάνοντας μερικές αλλαγές στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας, μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας από το κρύο και να διατηρήσουμε μια υγιή και ενυδατωμένη επιδερμίδα μέχρι την άνοιξη.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα