9 Ιουλίου 2024

    Ταξιδέψτε αεροπορικώς στην εκπληκτική Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης στην Αμφίπολη Σερρών – Βίντεο

    Η Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης είναι ένας πραγματικός ουρανοξύστης της ιστορίας, που κρέμεται πάνω από τον δήμο Αμφίπολης στον Νομό Σερρών. Βρίσκεται σε υψόμετρο 753 μέτρων, αγκαλιάζοντας τη μαγευτική ομορφιά του όρους Παγγαίου. Η εκκλησία, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας, είναι ένα από τα σημαντικότερα προορισμούς προσκυνηματικού τουρισμού στη Μακεδονία και η παλαιότερη ενεργή μονή στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Μόνο αρκετά τολμηρά πνεύματα μπορούν να απολαύσουν αυτήν την εκπληκτική εμπειρία της πτήσης πάνω από την αρχαία Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης. Αναζωογονηθείτε, ορμώμενοι από την ενέργεια των ψηλών κορυφών και αποκτήστε την αίσθηση ενός πραγματικού πετούντος αγγέλου.

    Ξεκινώντας από τη ρίζα του Παγγαίου όρους, οι τυχεροί περιηγητές ανεβαίνουν σε ένα θεαματικό μονοπάτι με θέα τη φυσική ομορφιά της περιοχής, που κόβει την ανάσα. Καθώς φτάνουν στην κορυφή, μία θεά εκπροσωπούσα τη Παναγία της Εικοσιφοινίσσης τους περιμένει, στους βράχους, παρέχοντας μια μοναδική θέα που κόβει την ανάσα.

    Μια καλά κρυμμένη αυθεντική μονή, γνωστή και ως “Εικοσιφοινίσσης” λόγω της αβίαστης εικόνας της Παναγίας, πετροκτίστηκε σχεδόν πριν από ένα χιλιετές. Οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το παρελθόν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, εξερευνώντας τα αρχαία ψηφιδωτά πατώματα και τις υπάρχουσες οικοδομές.

    Το ταξίδι ολοκληρώνεται με ένα βίντεο λήψης από ψηλά, το οποίο καταγράφει την επιβλητική ομορφιά της Μονής Παναγίας Εικοσιφοινίσσης. Αυτή η ανατρεπτική εμπειρία είναι κάτι που πρέπει να το βιώσετε από πρώτο χέρι, για να καταλάβετε πλήρως το μεγαλείο της.

    Ο τίτλος τουυ μου: “Το ταξίδι της πτήσης προς την ιστορική Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης στην Αμφίπολη Σερρών – Νέα προοπτική”
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα