5 Ιουλίου 2024

    Τα γλυπτά «Moons» εκτοξεύθηκαν στο φεγγάρι – Τα πρώτα «διαστημικά» έργα

    Παγκοσμίως αναγνωρισμένος καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης, ο Jeff Koons, αποφάσισε να κατακτήσει το φεγγάρι με τα διάσημα γλυπτά του. Μέσα από το πρωτοποριακό έργο του, γνωστό ως «The Moon Phases Project», ο Koons δημιούργησε μια συλλογή 125 NFTs που έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους, το φεγγάρι.

    Η πρωτοβουλία αυτή, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2022, έχει στόχο να φέρει την τέχνη σε νέες διαστάσεις και να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Τα γλυπτά του Koons, μεγέθους μιας ίντσας, αντιπροσωπεύουν διάφορες φάσεις της Σελήνης και σχετίζονται με διάσημες προσωπικότητες και ιστορικά γεγονότα που έχουν επηρεάσει την ανθρώπινη ζωή στη Γη. Μεγάλα ονόματα όπως ο Μότσαρτ, ο Γαλιλαίος, η Κλεοπάτρα και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ανήκουν στην επιλογή των προσωπικοτήτων που απεικονίζονται στα γλυπτά.

    Η προσεδάφιση των φυσικών έργων στο φεγγάρι προβλεπόταν αρχικά για τον Ιούλιο του 2022. Ωστόσο, η εκτόξευση αναβλήθηκε λόγω ενός προβλήματος με το προωθητικό μεθάνιο του πυραύλου Falcon 9, που κατασκευάζεται από την SpaceX του Έλον Μασκ. Οι επιστήμονες επεξεργάζονται το πρόβλημα και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιτυχή προσεδάφιση των γλυπτών στην επιθυμητή προορισμια.

    Η δημιουργία του Koons αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ορόσημο για το χώρο της τέχνης. Τα γλυπτά του θα αποτελέσουν τα πρώτα εγκεκριμένα έργα τέχνης που θα τοποθετηθούν στη Σελήνη, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μελλοντικές εξερευνήσεις της τέχνης και στο διάστημα. Η επιτυχής υλοποίηση του έργου αυτού θα σημάνει την επίδειξη της ανθρώπινης φαντασίας και δημιουργικότητας πέρα από τα όρια της Γης. Αναμένουμε με αγωνία τη στιγμή που τα γλυπτά αυτά θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους και θα βρεθούν στη Σελήνη, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα για την τέχνη και την εξερεύνηση του Διαστήματος.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα