7 Ιουλίου 2024

    Τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού

    Μια έρευνα που πραγματοποίησε η Ecole hôtelière de Lausanne, σε συνεργασία με τους mixologists της σχολής, παρουσίασε τα πιο νέα και απολαυστικά κοκτέιλ που θα κυριαρχήσουν στο φετινό καλοκαίρι. Τα κοκτέιλ αντικατοπτρίζουν τις τάσεις και τις γευστικές προτιμήσεις της εποχής, και οι επαγγελματίες mixologists εξερευνούν συνεχώς νέες και συναρπαστικές τάσεις που πρέπει να ακολουθήσουν.

    Πικάντικα κοκτέιλ

    Η νέα τάση στα κοκτέιλ είναι η μετάβαση από τα γλυκά, ζαχαρένια ποτά σε πιο αλμυρές παλέτες. Τα πικάντικα κοκτέιλ έχουν κερδίσει την επιδοκιμασία της κοινωνικής ελίτ, και είναι πλέον έμβλημα στις κομψές λέσχες. Μερικά από τα πιο δημοφιλή πικάντικα κοκτέιλ είναι τα Spicy Margs, Picantes, Bloody Maria’s και το Cucumber Wasabi Martini.

    Throwback στα 90s

    Η δεκαετία του ’90 επηρέασε τα κοκτέιλ του 2023, με την επανεμφάνιση κλασικών ποτών όπως το Negroni και το Apple Martini. Οι νέες εκδοχές αυτών των ποτών περιλαμβάνουν τη χρήση υψηλής ποιότητας τοπικού καφέ για το Espresso Martini και την αντικατάσταση του τζιν με ουίσκι στο Dirty Martini.

    Ανατροπές στο Negroni

    Το Negroni είναι ένα κλασικό κοκτέιλ που απολαμβάνει δημοτικότητα στα τελευταία χρόνια. Το 2023, οι λάτρεις του Negroni θα δοκιμάσουν νέες εκδοχές, όπως το Negroni Sbagliato με prosecco αντί για τζιν και το Mezcal Negroni για μια καπνιστή αίσθηση.

    Φανταχτερά παγάκια

    Ο πάγος γίνεται το επίκεντρο της προσοχής στα κοκτέιλ του 2023, με μεγάλους κύβους πάγου και εξειδικευμένα σχήματα. Ο πάγος πλέον χρησιμεύει όχι μόνο για την ψύξη, αλλά και για να προσθέσει γεύση και διακοσμητικά στοιχεία στα κοκτέιλ. Επιλογές για φανταχτερά παγάκια περιλαμβάνουν τη λεβάντα, το θυμάρι, το λεμόνι, το αγγούρι, τη μέντα και τον καφέ.

    Βιωματικά Cocktails

    Η αναζήτηση μοναδικών εμπειριών οδηγεί στην τάση των βιωματικών κοκτέιλ. Οι mixologists πρέπει να δημιουργήσουν ανεπανάληπτες στιγμές για τους πελάτες τους, και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μοριακής μιξολογίας. Η μοριακή μιξολογία συνδυάζει επιστημονικές τεχνικές με τον χειρισμό των συστατικών σε μοριακό επίπεδο.

    Κοκτέιλ με λίγο ή καθόλου αλκοόλ

    Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για χαμηλής ή μηδενικής αλκοολικής επιλογές στα κοκτέιλ. Οι νέοι καταναλωτές επιλέγουν ευχάριστες εναλλακτικές προτάσεις, που είναι εξίσου απολαυστικές όπως οι αλκοολούχες. Οι mixologists επικεντρώνονται στη δημιουργικότητα και τη γευστική απόλαυση των κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

    Spiked Slushies

    Τα slushies εμπνευσμένα από τη μεξικάνικη κουλτούρα και παρασκευασμένα με τεκίλα είναι η κορυφαία τάση στα κοκτέιλ του 2023. Κάποιες από τις δημοφιλέστερες επιλογές περιλαμβάνουν τα Frozen Cosmo Slushy, Frozen Piña Colada και Frozen Strawberry Margarita.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα