2 Ιουλίου 2024

    Τα 3 στάδια ανάπτυξης των αγοριών που κάθε γονιός είναι καλό να γνωρίζει

    Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο και σίγουρα σημαίνει πολλά περισσότερα από το να φροντίζεις τι τρώει και τι ρούχα θα φορέσει το παιδί σου. Τόσο τα κορίτσια, όσο και τα αγόρια έχουν πολύ συγκεκριμένες αναπτυξιακές διαδικασίες. Σε αυτό το άρθρο, όμως, θα ασχοληθούμε με τα αγόρια. Οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί της ανάπτυξης διακρίνουν 3 βασικά στάδια ανάπτυξης των αγοριών, τα οποία είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη όταν μεγαλώνουμε ένα παιδί.

    Τα αγόρια θέλουν την προσοχή μας και την συμμετοχή μας. Είναι σημαντικό να παίζουμε μαζί τους, να τα κρατάμε στην αγκαλιά μας και να τους μιλάμε. Όταν μεγαλώνουν, ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων και είναι σημαντικό να τα βοηθήσουμε σε αυτό.

    Σύμφωνα με τον κοινωνικό ψυχολόγο Erich Fromm, ο ρόλος των γονέων είναι ζωτικής σημασίας στην πρώιμη ανάπτυξη ενός παιδιού.

    Υπάρχει ένα στάδιο κατά το οποίο τα αγόρια αντιλαμβάνονται τον ρόλο του φύλου τους και εμπλέκονται κυρίως σε αγορίστικες δραστηριότητες. Σε αυτήν την ηλικία, είναι κρίσιμο να τους υποστηρίξουμε και να τους καθοδηγήσουμε κατάλληλα.

    Η έφηβη περίοδος είναι δύσκολη για τα αγόρια λόγω των ορμονικών αλλαγών που βιώνουν. Είναι πιθανό να εκφράζουν θυμό και επιθετικότητα. Ο γονιός πρέπει να βοηθήσει το παιδί να διαχειριστεί αυτές τις αλλαγές και τα συναισθήματά του.

    Απόδοση από brightside.me

    Συντάκτης: Όνομα Επώνυμο

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα