2 Ιουλίου 2024

    «Το τελευταίο ταξίδι των Hackney Diamonds: Ένα αντίο από τους Rolling Stones»

    Ένα από τα μεγαλύτερα –κυριολεκτικά και από όλες τις απόψεις– συγκροτήματα στον πλανήτη άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο, με την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου άλμπουμ του, το οποίο φέρει τον τίτλο “Hackney Diamonds”. Είναι μια ερώτηση που απασχολεί τους φανατικούς τους και όλους όσοι αγαπούν την μουσική: Είναι αυτό το άλμπουμ το κύκνειο άσμα των Rolling Stones;

    Το “Hackney Diamonds” αποτελεί το 26ο άλμπουμ της δισκογραφίας του συγκροτήματος και το δεύτερο με πρωτότυπο υλικό που κυκλοφορεί από τον 21ο αιώνα. Μετά από 18 χρόνια αναμονής, οι Stones επιστρέφουν εντυπωσιακά, αποδεικνύοντας πως η αξία τους διατηρείται αναλλοίωτη.

    Δυστυχώς, η παρουσία του Charlie Watts δεν συνοδεύει πια τους Stones σε αυτήν την μουσική περιπέτεια. Ο αγαπημένος ντράμερ έφυγε ξαφνικά το καλοκαίρι του 2021, αλλά η παρουσία του αιωρείται πάνω από κάθε νότα του άλμπουμ. Ο Steve Jordan, παλιός συνεργάτης του Keith Richards, έχει αναλάβει το τεράστιο έργο του Watts και συμπληρώνει ιδανικά το ρυθμικό τμήμα της μπάντας.

    Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία αυτού του άλμπουμ είναι η παρουσία του παραγωγού Andrew Watt. Ο Watt έχει αποδείξει τις ικανότητές του συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Justin Bieber, η Miley Cyrus και ο Post Malone, αλλά και με μεγάλα ονόματα της ροκ σκηνής όπως ο Ozzy Osbourne, οι Pearl Jam και ο Iggy Pop. Η προσέγγισή του όχι μόνο δίνει μια νέα πνοή στον ήχο των Stones, αλλά τους κάνει να ακούγονται πιο φρέσκοι και επίκαιροι από ποτέ. Οι στίχοι, όπως συνηθίζεται με τους Stones, αναδεικνύουν έναν κόσμο γεμάτο κοινωνική κριτική και ανθρώπινες σχέσεις.

    Ένα από τα αποκορύφωματα του άλμπουμ είναι η συμμετοχή των Elton John, Lady Gaga και Stevie Wonder, οι οποίοι δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά σε κάποια κομμάτια. Η μαγευτική φωνή του Jagger ακούγεται πιο νεανική από ποτέ και η μίξη στοιχειωμένων και κλασικών ήχων τους κάνει ακαταμάχητους για κάθε οπαδό της μουσικής.

    Με το “Hackney Diamonds”, οι Rolling Stones μάς αποχαιρετούν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο. Παρόλο που κοντεύουν τα 80, δεν σταματούν να μας συναρπάζουν και να μας εκπλήσσουν με τη μουσική τους. Ίσως αυτό να είναι το αντίο τους, αλλά πάντα θα μας μείνουν ως ένα από τα πιο σημαντικά και μεγαλειώδη συγκροτήματα της ιστορίας της ροκ μουσικής.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα