7 Ιουλίου 2024

    Τρέξιμο: Υπάρχει περίπτωση να υπερεκτιμούμε τα long run;”

    Το να τρέχεις πολύ είναι μια πρόκληση. Οι περισσότεροι δρομείς συμφωνούν ότι το long run είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης τους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες φωνές που υποστηρίζουν ότι αυτή η πρακτική υπερεκτιμάται.

    Η υπόθεση κατά των long run ισχυρίζεται ότι το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο σώμα. Υπάρχει επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει ότι η υπερβολική καταπόνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, εκφυλιστικές αλλαγές στα αρθρικά χόνδρια και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

    Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για τους δρομείς; Είναι απαραίτητο να προβληματιστούν και να εξετάσουν τις αποστάσεις που τρέχουν. Ενώ το long run έχει την αξία του, είναι σημαντικό να το εντάξουμε σωστά στην εβδομαδιαία μας προπόνηση και να μην υπερβολικοποιούμε. Οι επαγγελματίες προπονητές συνιστούν την ποικιλομορφία και την ισορροπία, αναμειγνύοντας διάφορες αποστάσεις και ταχύτητες για μια ολοκληρωμένη προπόνηση.

    Μην ξεχνάμε ότι δεν λειτουργούν όλες οι προπονήσεις για όλους. Κάθε δρομέας έχει διαφορετικές ανάγκες και κατανοήσεις για το τι είναι σωστό για τον ίδιο. Ορισμένοι μπορεί να αντέχουν και να ευημερούν τρέχοντας μεγάλες αποστάσεις, ενώ άλλοι μπορεί να τραυματίζονται εύκολα και να χρειάζονται περισσότερη ανάρτηση.

    Το τρέξιμο είναι μια υπέροχη και ωφέλιμη δραστηριότητα, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με αυτή με φροντίδα και ενημέρωση. Μην υπερεκτιμάμε τις αποστάσεις και το long run και αναζητήστε την ισορροπία για να απολαύσετε μια υγιή και αποτελεσματική προπόνηση.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα