7 Ιουλίου 2024

    Τρόφιμα για το γραφείο που μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος”

    Κάποιες μέρες, η πίεση μπορεί να είναι αυξημένη αν βρίσκεστε κολλημένοι πίσω από ένα γραφείο, και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας με το φαγητό. Μια νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 3.800 άτομα από τη Σουηδία, έχει δείξει ότι οι πιέσεις στην εργασία μπορεί να οδηγήσουν, ειδικά για τις γυναίκες, στην κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ και στην αύξηση του βάρους.

    Τα γνωστά “comfort foods” όμως δεν είναι η λύση. Παραδείγματα αυτών των τροφών είναι τα διάφορα γλυκά και αλμυρά που δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη κόπωση και καταπόνηση.

    Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν το άγχος και να βοηθήσουν να αισθάνεστε καλύτερα στο γραφείο. Αναφέρουμε παρακάτω πέντε από αυτές:

    1. Αβοκάντο: Το αβοκάντο περιέχει βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν τη διάθεση μας. Επιπλέον, περιέχει και βιταμίνη Ε, η οποία είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος και την όραση.

    2. Μύρτιλα: Τα μύρτιλα περιέχουν βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ανάπλαση και την προστασία των κυττάρων μας. Όταν είμαστε ανήσυχοι ή αγχωμένοι, το σώμα μας χρειάζεται αυξημένη ποσότητα βιταμίνης C.

    3. Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Επομένως, η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία και να αντιμετωπίσει το άγχος.

    4. Γιαούρτι: Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική υγεία. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα “καλά” βακτήρια μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.

    5. Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες που μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλο να αυξήσει τη ροή του αίματος και να προσαρμόσει καλύτερα στις περιόδους άγχους. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης που επηρεάζουν τη διάθεσή μας.

    Πρέπει όμως να προσέχετε ότι δεν θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από αυτά τα τρόφιμα που είναι πυκνά σε θερμίδες, όπως το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί. Επίσης, είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τα σνακ σας με ηρεμία και να μην καταλήγετε σε υπερβολική κατανάλωση.

    Συνοψίζοντας, η επιλογή τροφών που βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι ωφέλιμη για την ψυχική σας υγεία. Με λίγη προσοχή και επιλογή, μπορείτε να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να αντιμετωπίσετε το άγχος στο γραφείο με μεγαλύτερη ευχέρεια.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα