7 Ιουλίου 2024

    Φαρμακοποιοί: Απαιτούν φορολόγηση βασιζόμενη σε αντικειμενικά δεδομένα

    Μια ριζική αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος είναι αναγκαία για τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και τη δίκαιη μεταχείριση των φαρμακοποιών και των φαρμακείων, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι η φορολόγηση των φαρμακείων πρέπει να βασίζεται σε ένα προκαθορισμένο ποσοστό κέρδους με βάση τα πραγματικά δεδομένα, αποφεύγοντας τους υποκειμενικούς παράγοντες.

    Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, πρέπει να αποκατασταθούν οι στρεβλώσεις και να επιτευχθεί φορολογική δικαιοσύνη που θα επιτρέπει μελλοντικές φορολογικές ελαφρύνσεις. Τονίζουν επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν φαινόμενα ασυδοσίας και φοροδιαφυγής με μέτρα για την επιβολή φορολογικής συνέπειας.

    Οι φαρμακοποιοί επίσης τονίζουν ότι ο κλάδος τους επηρεάζεται από την ενεργειακή κρίση και τις πληθωριστικές πιέσεις, καθώς τα φάρμακα βρίσκονται σε κλειστό προϋπολογισμό. Απαιτούν νέα ρύθμιση που θα επιτρέπει την επιβίωση και ανάπτυξη των φαρμακείων, προς όφελος των πολιτών.

    Ο ΠΦΣ δηλώνει αλληλέγγυος σε άλλους κλάδους που πλήττονται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και υποστηρίζει τη δημιουργία ενός δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος που θα αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα