3 Ιουλίου 2024

    Φυσικές θεραπείες για γρήγορη ανάρρωση: 4 φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε”

    Η φροντίδα της οικογένειας είναι σημαντική όταν κάποιος αρρωσταίνει, αλλά τι γίνεται όταν η μαμά είναι η ίδια άρρωστη; Πάρα πολλά άτομα αγνοούν τις ανάγκες της μητέρας όταν είναι άρρωστη, αφήνοντάς την να φροντίζει τον εαυτό της μόνη της. Για να δείξουμε στις μαμάδες ότι δεν είναι μόνες, δημιουργήσαμε αυτό το άρθρο. Εδώ θα βρείτε συνταγές για comfort food που θα σας βοηθήσουν να αναρρώσετε φυσικά και γρήγορα. Τελικά, ποια είναι τα καλύτερα φαγητά για να φάτε όταν είστε άρρωστοι;

    1. Ζεστό τσάι:
    Ένα από τα πιο απλά και γρήγορα φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κατά τη διάρκεια της ασθένειας είναι το ζεστό τσάι. Βοηθά στην ανακούφιση του πονόλαιμου και της ρινικής συμφόρησης. Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες προσφέρουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι τανίνες, ένας τύπος πολυφαινόλης που περιέχεται στο τσάι, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των βακτηρίων στο λαιμό. Το τσάι ιβίσκου και εχινάκειας έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

    2. Ζεστό τσάι με κανέλα και λεμόνι:
    Αυτό το ζεστό τσάι είναι απολαυστικό και επίσης ευεργετικό για την υγεία. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό, προσθέστε ένα ξυλάκι κανέλας και αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε μαύρο τσάι και αφήστε να απολάβουν τα αρώματα για 5 λεπτά. Απορροφήστε την κανέλα και προσθέστε χυμό από ένα πορτοκάλι, ένα λεμόνι και μέλι. Το μέλι βοηθά στην καταστολή του βήχα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

    3. Μέλι:
    Το μέλι είναι γεμάτο αντιμικροβιακές ενώσεις και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την περιποίηση των πληγών. Βοηθά επίσης στην καταστολή του βήχα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείτε να το προσθέσετε στο τσάι σας ή ακόμα και σε ζεστό γάλα. Ακόμη και μια κουταλιά μέλι από μόνη της προσφέρει άνεση και οφέλη για την υγεία.

    4. Κοτόσουπα:
    Η κοτόσουπα είναι ίσως το πιο δημοφιλές comfort food όταν είστε άρρωστοι. Ο ζωμός κότας προσφέρει υγρά, θερμίδες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης ένα φυσικό αποσυμφορητικό και βοηθά στην αντιμετώπιση του βήχα και της βουλωμένης μύτης. Μπορείτε να φτιάξετε την κοτόσουπα με ένα μπούτι κοτόπουλο, προσθέτοντας λαχανικά της επιλογής σας. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, μπορείτε να αφαιρέσετε το κοτόπουλο, να πολτοποιήσετε τα λαχανικά και να επαναπατάξετε το κοτόπουλο πάνω από τη σούπα για να προσθέσετε γεύση και θρεπτικές ουσίες.

    5. Τζίντζερ:
    Το τζίντζερ θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα στον κόσμο και είναι πολύ ωφέλιμο για το κρυολόγημα. Παρέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες. Μερικές φέτες φρέσκου τζίντζερ σε βραστό νερό μπορούν να ανακουφίσουν από τον βήχα ή τον πονόλαιμο. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε χυμό με καρότο, τζίντζερ και λάιμ για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

    Για να απομονώσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος και να ανακάμψετε γρήγορα, δοκιμάστε αυτές τις φυσικές θεραπείες. Μην ξεχνάτε ότι η ανάπαυση είναι το κύριο συστατικό για μια γρήγορη ανάρρωση, οπότε προσέχετε τον εαυτό σας και δώστε στο σώμα σας την ανάπαυση που χρειάζεται για να επουλώσει.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα