7 Ιουλίου 2024

    Χρυσοχοΐδης: Μονάδες εγκεφαλικών σε 18 νοσοκομεία της χώρας – Πώς θα στελεχωθούν

    Ο Ενισχυμένος Αγώνας για την Αντιμετώπιση Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΕΑΜ) της Ελλάδας θα αναβαθμιστεί με τη δημιουργία νέων μονάδων σε 18 νοσοκομεία πανελλαδικά, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι πέντε μονάδες θα βρίσκονται στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη και η υπόλοιπες θα κατανεμηθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αυτή η κίνηση έρχεται ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για βελτίωση της φροντίδας των ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια και θα επιτρέψει στα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αυτήν τη σοβαρή παθολογική κατάσταση.

    Η προσπάθεια αυτή συνεχίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη βελτίωση της υγείας και της περίθαλψης στη χώρα. Συνολικά, θα προσληφθούν 1.500 γιατροί και 3.000 νοσηλευτές για τη στελέχωση των νέων μονάδων. Επίσης, θα υπάρξει αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για τις επεμβατικές αγγειογραφίες και θρομβεκτομές.

    Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε επίσης την ανάγκη για συνεργασία με τη Νευρολογική Εταιρεία και τους εξειδικευμένους επεμβατικούς ακτινολόγους για την κατάρτιση του προσωπικού που θα αντιμετωπίζει αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη πόρων και εξοπλισμού που έχει οδηγήσει σε ανεπαρκή φροντίδα των ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια στην Ελλάδα.

    Παρόλο που η πρωτοβουλία για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια έχει υποβληθεί σε κριτική από μερικούς βουλευτές, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι οι αριθμοί δείχνουν τη σημασία αυτής της προσπάθειας. Είναι αναγκαίο να διορθωθεί το έλλειμμα στη φροντίδα αυτής της παθολογίας και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις για την ευημερία του ελληνικού λαού. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα θα γίνει μέλος του ευρωπαϊκού σχεδίου για τα εγκεφαλικά, που αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των εγκεφαλικών περιστατικών και των συνακόλουθων επιπλοκών.

    Η απόφαση για τη δημιουργία νέων μονάδων ΕΑΜ σε όλη τη χώρα αντανακλά τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια. Αποτελεί επίσης ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την καλύτερη υγεία και ευημερία των πολιτών της Ελλάδας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα