5 Ιουλίου 2024

    Ψηφιακή Επανάσταση στον Εμβολιασμό: Το μέλλον της υγείας των παιδιών μας

    Η Ψηφιακή Επανάσταση έχει φτάσει και στον τομέα του εμβολιασμού, και αυτό το γεγονός δεν μπορεί παρά να φέρει αλλαγές και καινοτομίες στην υγεία των παιδιών μας. Αυτό αποκάλυψε η κυρία Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ΗΔΙΚΑ ΑΕ, κατά την ομιλία της στην ημερίδα του Ygeiamou.

    Η κυρία Τσούμα, εξηγώντας τη σημασία και τους σκοπούς του εθνικού μητρώου εμβολιασμών παιδιών και εφήβων, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του μητρώου και τη διαλειτουργικότητα αυτού. Η ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εμβολίων, η ευκολία πρόσβασης των γονέων σε πληροφορίες, η πρόσβαση των παιδιάτρων στο ιστορικό εμβολιασμού και η ενημέρωση των αρχών για την εμβολιαστική κάλυψη, είναι μερικοί από τους στόχους του μητρώου. Τα δεδομένα του μητρώου είναι κλειστά και διαθέσιμα μόνο στο Υπουργείο Υγείας, ενώ το σύστημα λειτουργεί με διάφορα τρίτα συστήματα, όπως το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και το Πληροφοριακό Σύστημα του Μητρώου Πολιτών.

    Μία από τις καινοτομίες που ανέφερε η κυρία Τσούμα είναι το ψηφιακό εργαλείο myHealthapp. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών και τις διενεργηθείσες εμβολιασμούς, υπενθυμίσεις για προγραμματισμένους εμβολιασμούς και ειδοποιήσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα εμβολιασμών. Επιπλέον, το myHealthapp είναι διασυνδεδεμένο με το Μητρώο Παιδικού Εμβολιασμού και τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, προσφέροντας τη δυνατότητα προβολής και καταγραφής εμβολιασμών.

    Μια ξεχωριστή ενότητα του Παιδιατρικού Ιστορικού, που αναφέρθηκε η κυρία Τσούμα, είναι τα “Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητή”. Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει δελτία που έχουν καταχωρηθεί για κάθε μαθητή, και μπορεί να μεταφερθεί στην εφαρμογή του ΑΔΥΜ για νέα καταχώρηση.

    Ο εμβολιασμός αποτελεί ένα βασικό μέσο προστασίας της υγείας των παιδιών μας, και η ψηφιοποίηση αυτού του διαδικασίας μπορεί να διευκολύνει την πρόσβαση στις πληροφορίες και να βελτιώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού. Η ψηφιακή εποχή των εμβολίων έχει έρθει για να μείνει και να εξυπηρετήσει την υγεία και την ευημερία των παιδιών μας.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα