7 Ιουλίου 2024

    “Ψυχική Ευεξία: Ο Κλειδίο για την Μακροζωία – 6 Χρήσιμες Συμβουλές”

    Πολλοί αναζητούν το μυστικό ή τα μυστικά πίσω από τη μακροζωία. Έχουμε αναρωτηθεί αν αυτό μπορεί να είναι ένα αμινοξύ ή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διατροφής που θα μας εξασφαλίσει τα πολλά και καλά χρόνια ζωής. Ίσως η μακροζωία να συνδέεται με την άσκηση, ή ίσως η σωματική υγεία να μην αρκεί για μακροζωία. Σύμφωνα όμως με τη νευροψυχολόγο Δρ Diane Roberts Stoler, η ψυχική ευεξία είναι το κλειδί για την μακροζωία και την ευζωία.

    Ενώ παραδοσιακά οι συζητήσεις για την ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο ζωής επικεντρώνονταν στη σωματική υγεία, πλέον αναγνωρίζουμε ότι η ψυχική ευεξία παίζει έναν καθοριστικό ρόλο. Τα συναισθήματα, οι σκέψεις και οι αναπαραστάσεις μας, καθώς και ο τρόπος που αλληλεπιδρούμε με τους άλλους, έχουν τεράστια επίδραση στη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής μας. Η Δρ Diane Roberts Stoler μας εξηγεί πώς η βελτίωση της ψυχικής υγείας μπορεί να οδηγήσει στη μακροζωία, και παρουσιάζει έξι αποδεδειγμένα αποτελεσματικές στρατηγικές:

    1. Δίνοντας προτεραιότητα στη συναισθηματική ευημερία μας, μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της μακροζωίας. Ένας ολιστικός τρόπος προσέγγισης είναι ιδανικός – αποφασίστε να συνδυάσετε αλλαγές στον τρόπο ζωής με τη βοήθεια ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας, αν χρειαστεί.

    2. Αναζητήστε μια ισορροπημένη διατροφή που θα παρέχει στον εγκέφαλο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην κατανάλωση οργανικών τροφίμων, πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, παρέχοντας προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

    3. Ασκήστε τη μέθοδο της αποκατάστασης και της χαλάρωσης για να μειώσετε το άγχος και το άγχος. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για τον εαυτό σας και να βρίσκετε τρόπους για να χαλαρώσετε, όπως με την άσκηση, τη γιόγκα ή τη μεταμόρφωση.

    4. Διατηρείστε ένα δίκτυο υποστήριξης. Στηρίξτε τον εαυτό σας σε άτομα που σας κατανοούν και σας υποστηρίζουν στους στόχους και τις ανησυχίες σας. Η στενή φιλία και η κοινωνική συναφής ένταξη είναι βασικά για την ψυχική ευεξία.

    5. Βρείτε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί και σας δίνει χαρά. Να ασχοληθείτε με ένα χόμπι ή ένα ενδιαφέρον που σας ανανεώνει και σας ευχαριστεί, και που δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

    6. Τέλος, μην ξεχνάτε να περιποιείστε το μυαλό σας. Η συνεχής εκπαίδευση, είτε μέσω βιβλίων είτε μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων και μαθημάτων, συμβάλλει στη διατήρηση της λειτουργικότητας του εγκεφάλου και στην αύξηση της νευρωνικής πλαστικότητας.

    Ο δρόμος προς τη μακροζωία και την ευζωία δεν είναι απλός, όμως ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και δίνοντας προσοχή στην ψυχική ευεξία μας, μπορούμε να προωθήσουμε έναν υγιή και ευτυχισμένο τρόπο ζωής.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα