7 Ιουλίου 2024

    Όταν η Adele κυριάρχησε… Μία επική απάντηση στο παρελθόν με το τραγούδι ‘Rolling In The Deep'”

    Το 2008, η Αντέλ Λόρι Μπλου Άντκινς έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο με το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο “19”. Τρία χρόνια αργότερα, κέρδισε ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση με το “21”. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Adele ζούσε μια σχέση με έναν άνδρα που ήταν μεγαλύτερος της κατά δέκα χρόνια. Ωστόσο, η σχέση τους ολοκληρώθηκε μετά από μόλις 18 μήνες, προκαλώντας σοβαρές συναισθηματικές δυσκολίες για την Adele. Αυτή η εμπειρία της ωθούσε σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής της και τους στίχους που ακολούθησαν μεταφράζονται σε ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της, το “Rolling In The Deep”.

    Η Adele, σε μια συναυλία το 2016, ζητά ένα κομμάτι που να ξεσηκώνει, να είναι άγριο και να την απαλλάσσει από όλα τα συναισθηματικά βάρη που είχε αντιμετωπίσει. Όλα αυτά ενσαρκώθηκαν στο “Rolling In The Deep”, ένα τραγούδι που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ο αγγλικός παραγωγός Πολ Έπγουορθ είχε την ιδέα να δημιουργήσουν ένα mid-tempo κομμάτι, αλλά η Adele ήθελε κάτι πιο εκρηκτικό. Ετσι, ο Έπγουορθ ευθύνθηκε για το κλίμα στο στούντιο λέγοντάς της: “Γίνε μια σκύλα!”.

    Οι στίχοι του τραγουδιού “Rolling In The Deep” αναφέρονται σε μια απαξιωμένη σύντροφο που δεν ζητά από τον πρώην εραστή της να μείνει δίπλα της, αλλά του λέει να εγκαταλείψει το σπίτι τους. Με αυτόν τον τρόπο, η Adele διέπραξε ένα είδος αντεπίθεσης και αυτοεκδίκησης ενάντια στον πρώην εραστή της, αποκαθιστώντας τη δύναμη και την αξιοπρέπειά της.

    Το “Rolling In The Deep” έγινε αμέσως επιτυχία και κατακτούσε την παγκόσμια μουσική σκηνή. Κατέκτησε την κορυφή των charts σε 11 χώρες, βραβεύτηκε με Grammy σε τρεις κατηγορίες και αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα μουσικά βίντεο του 21ου αιώνα από το περιοδικό Billboard. Τα επιτεύγματα του τραγουδιού συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, με το βίντεο να καταφέρνει να ξεπεράσει τις 2 δισεκατομμύρια προβολές στο Youtube.

    Η Adele αποκάλυψε ότι το τραγούδι ήταν η αντίδρασή της στον ισχυρισμό του πρώην εραστή της ότι η ζωή της θα ήταν βαρετή και άχρηστη χωρίς αυτόν. Οι στίχοι αποτελούν ένα μήνυμα αυτοεκδίκησης και απελευθέρωσης, καταδεικνύοντας τη δύναμη και την ανεξαρτησία της Adele.

    Το ταξίδι της Adele από την απελπισία στην κυριαρχία, από τη θλίψη στην αυτοπεποίθηση, αποτυπώθηκε με αμέτρητες επιτυχίες και αναγνωρίσεις. Οι στίχοι του “Rolling In The Deep” αποτύπωσαν έναν νέο ήχο και μια νέα ερμηνεία για την Adele, καθιστώντας αυτό το τραγούδι έναν από τους μεγαλύτερους ύμνους της γενιάς μας.

    (Με πληροφορίες από το βιβλίο “Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια” του Τάσου Βαφειάδη, εκδόσεις Ζήτη)
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα