4 Ιουλίου 2024

    Όχι απλώς μια αδερφή

    Αυτό το άρθρο εστιάζει στον καλλιτέχνη Soufiane Ababri και την σειρά των ζωγραφιών του που ονομάζει “Όχι απλώς μια αδερφή”. Ο Ababri, γαλλίδας καταγωγής, ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Ταγγέρης. Οι ζωγραφιές του απεικονίζουν διάφορα γκέι εικονοστάσια, δημιουργώντας ένα προσωπικό οικογενειακό δέντρο που περιλαμβάνει όλους τους ήρωες της γαλλικής queer σκηνής. Οι ζωγραφιές του είναι ελεύθερες, ερωτικές και ποπ, ανάμειξη grindr και αραβικών παραμυθιών.

    Οι ζωγραφιές του Ababri ακολουθούν την αισθητική της σχολής των New Queer Intimists της Νέας Υόρκης, επαναφέροντας τη φιγούρα στην τέχνη με ελευθερία και αυθεντικότητα. Αυτές οι ζωγραφιές αποκαλύπτουν μια παζολινική τρυφερότητα και έχουν τη δύναμη να συσπά ζωντανές εντάσεις. Ο Ababri χρησιμοποιεί πορνογραφικές εικόνες και μπανάλ ταινίες για να ερμηνεύσει αλλιώς τις σκηνές αυτές με δικό του τρόπο.

    Ο καλλιτέχνης επίσης επισημαίνει τη σημασία του κρεβατιού στο έργο του, ως χώρο της ανάπαυσης, της αγάπης, αλλά και του πόνου. Το κρεβάτι συμβολίζει επίσης την επανοικιοποίηση του οικιακού χώρου από καταπιεσμένες σεξουαλικές μειονότητες και παραπέμπει σε καλλιτέχνες όπως ο Felix Gonzalez Torres και η Sarah Lucas.

    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα