ENFRAME | PHOTOGRAPHY

6 Τηλεοπτικές σειρές που δεν έπρεπε να κοπούν

Είναι περίεργο να σκεφτεί κανείς ότι μια τηλεοπτική σειρά που έχει εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές μπορεί να εξακολουθεί να θεωρείται χαμηλής τηλεθέασης στα στατιστικά των τηλεοπτικών σταθμών. Ενώ υπάρχουν δεκάδες σειρές που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν και συνεχίζουν να προβάλλονται στην τηλεόραση, υπάρχουν και κάποιες σειρές που δεν θα έπρεπε να ακυρωθούν. Ορίστε μια αντίστροφη μέτρηση για κάποιες σειρές που θα έπρεπε ακόμη να προβάλλονται.

 

6. Daybreak (13 επεισόδια)

Daybreak - 6 Τηλεοπτικές σειρές που δεν έπρεπε να κοπούν - dailyarticle.gr

Ο Taye Diggs ξυπνάει κάθε μέρα και είναι η ίδια μέρα. Και ξέρω τι σκέφτεσαι, ναι ο Bill Murray το έχει κάνει ήδη αυτό στην ταινία Groundhog Day. Οπότε δεν είναι μια καινούργια ιδέα, αλλά όπως και ένα καλό τραγούδι που γίνεται διασκευή, πήραν κάτι παλιό και το άλλαξαν. Ο Taye πρέπει να ζει ξανά και ξανά την μέρα που σκοτώνεται η σύντροφος του και να βρει την άκρη.

Γιατί θα έπρεπε να προβάλλεται ακόμη: Μου άρεσε να παρακολουθώ κάθε εβδομάδα το καινούργιο επεισόδιο και να βλέπω τον Taye να φτάνει πιο λίγο πιο κοντά. Σίγουρα αυτή η σειρά δεν θα διαρκούσε για πάντα, αλλά αν το Prison Break κράτησε 4 σεζόν είμαι σίγουρος ότι και αυτή θα μπορούσε να φτάσει τόσο.

 

5. Committed (13 επεισόδια)

Commited - 6 Τηλεοπτικές σειρές που δεν έπρεπε να κοπούν - dailyarticle.gr

Είναι η κλασσική ιστορία ενός αγοριού που συναντάει ένα κορίτσι, το αγόρι κατακτάει το κορίτσι και το αγόρι προσπαθεί τόσο πολύ να μην καταστρέψει την σχέση που στο τέλος το κορίτσι φεύγει. Μόνο που σε αυτή την ιστορία το κορίτσι είναι τρελό και έχει έναν ετοιμοθάνατο κλόουν να ζει στην ντουλάπα της. Και το αγόρι είναι ένας υπερ σπασίκλας που δουλεύει σε ένα δισκάδικο και προέρχεται από μια οικογένεια της οποίας όλα τα μέλη έχουν ξεπεράσει την γραμμή μεταξύ ιδιοφυίας και τρέλας. Αυτή η σειρά θα έπρεπε να ονομάζεται “When Crazy People Find Each Other”.

Γιατί θα έπρεπε να προβάλλεται ακόμη: Ανέφερα ότι το κορίτσι είχε έναν ετοιμοθάνατο κλόουν που ζούσε μέσα στην ντουλάπα της;

 

4. Off Centre (28 επεισόδια)

Off Centre - 6 Τηλεοπτικές σειρές που δεν έπρεπε να κοπούν - dailyarticle.gr

Πάρε τον John Cho (από την ταινία Harold & Kumar) και βάλτον σε ένα διαμέρισμα μαζί με τον Eddie Kaye Thomas (ο Finch από την ταινία American Pie) και τον Sean Maguire (ο Kyle από την σειρά “The Class” – άλλη μια σειρά που εύχομαι να μην είχε ακυρωθεί). Έχει χαμηλού επιπέδου χιούμορ, αλλά είναι φοβερό χαμηλού επιπέδου χιούμορ!

Γιατί θα έπρεπε να προβάλλεται ακόμη: Ο John Cho είναι τόσο αστείος που μπορεί και να κατουρηθείς από τα γέλια.

 

3. Jericho (29 επεισόδια)

Jericho - 6 Τηλεοπτικές σειρές που δεν έπρεπε να κοπούν - dailyarticle.gr

Οι σειρές που η ιστορία τους βασίζεται στην ζωή μετά από κάποια μεγάλη καταστροφή είναι φανταστικές. Είμαι μεγάλος θαυμαστής ακόμα και μιας σειράς με τέτοιο περιεχόμενο. Κάποιος πυροδοτεί πυρηνικές βόμβες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μετά από τις εκρήξεις, η μικρή πόλη του Jericho προσπαθεί να ανοικοδομηθεί, χωρίς σύγχρονες υποδομές και με πολλές λεηλασίες να γίνονται από τις γειτονικές πόλεις.

Γιατί θα έπρεπε να προβάλλεται ακόμη: Η πιο πιστή κοινότητα φανατικών θαυμαστών που μια σειρά θα μπορούσε να έχει. Όταν το Jericho ακυρώθηκε μετά την πρώτη σεζόν, οι θαυμαστές ένωσαν την αγανάκτηση τους. Ξεκίνησαν να στέλνουν φιστίκια στο κτίριο του καναλιού CBS στην Νέα Υόρκη, χιλιάδες κιλά κάθε μέρα. Μετά από 20 τόνους φιστίκια, το CBS έδωσε το πράσινο φως και για μια δεύτερη σεζόν του Jericho βγάζοντας την εξής ανακοίνωση: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την ανανέωση του Jericho για μια δεύτερη σεζόν…σας παρακαλούμε σταματήστε να μας στέλνετε φιστίκια.” Λόγο του φτωχού προγραμματισμού του CBS, η δεύτερη σεζόν προβλήθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά το τέλος της πρώτης. Εξαιτίας της διαρροής των επεισοδίων στο internet αρκετούς μήνες πριν την κανονική τους προβολή, όταν τελικά προβλήθηκαν τα επεισόδια από το κανάλι είχαν χαμηλή τηλεθέαση μιας και όλοι τα είχαν δει μήνες πριν. Έτσι το Jericho ακυρώθηκε για δεύτερη φορά.

 

2. Arrested Development (53 επεισόδια)

Arrested Development - 6 Τηλεοπτικές σειρές που δεν έπρεπε να κοπούν - dailyarticle.gr

Το Arrested Development θα έπρεπε να είναι μαζί με σειρές όπως το The Office και το 30 Rock σε μια λίστα με σειρές που είναι τόσο αστείες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παγκόσμια ειρήνη. Αλλά το Arrested Development ποτέ δεν βρήκε ανταπόκριση. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αυτή η σειρά ήταν τόσο αστεία. Αν δεν πέσεις από τον καναπέ από τα γέλια, χτύπα το κεφάλι σου με ένα σφυρί γιατί δεν έχεις καθόλου αίσθηση του χιούμορ.

Γιατί θα έπρεπε να προβάλλεται ακόμη: Υπάρχουν δυο κυρίαρχες θεωρίες για τον λόγο που ακυρώθηκε το Arrested Development. Η μια είναι ότι, το μάρκετινγκ που έκανε το κανάλι Fox ήταν τόσο κακό που θα είχαν καταφέρει να έχουν περισσότερους θεατές, αν απλά είχαν γράψει με ένα σπρέι “Arrested Development” πάνω σε ένα κοτόπουλο και το είχαν αφήσει ελεύθερο στην Times Square. Η άλλη θεωρία είναι ήταν μια πολύ έξυπνη σειρά και υπάρχουν πολύ χαζοί άνθρωποι εκεί έξω. Το μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι, αν πιστεύεις ότι το Arrested Development δεν είναι αστείο, θα στείλω κάποιον σπίτι σου να σε χτηπήσει.

 

1. Firefly (14 επεισόδια)

Firefly - 6 Τηλεοπτικές σειρές που δεν έπρεπε να κοπούν - dailyarticle.gr

Υπήρξε μεγάλο θέμα για το πια από τις δύο σειρές άξιζε την πρώτη θέση, Arrested Development ή το Firefly, καθώς είναι και τα δυο τόσο φανταστικά που θα άφηνα τα στούντιο να με μαχαιρώσουν στο πρόσωπο για μια ακόμα σεζόν από το καθένα. Δημιουργημένο από τον Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer), το Firefly ήταν μια από τις καλύτερες σειρές επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Μου άρεσε τόσο πολύ ο Summer Glau που κατά 89% είναι και ο λόγος που έβλεπα το The Sarah Connor Chronicles. Δυστυχώς, ήρθε και έφυγε πολύ γρήγορα.

Γιατί θα έπρεπε να προβάλλεται ακόμη: Το Firefly ήταν τόσο καλό που όχι μόνο κυκλοφόρησε αμέσως σε DVD, αλλά και εξαντλήθηκε αμέσως από παντού. Τελικά κάποιοι από τους παράγοντες σκέφτηκαν να γυρίσουν και μια ταινία και στην συνέχεια το Serenity κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους. Οι τηλεοπτικές σειρές που ακυρώνονται στα μέσα της πρώτης τους σεζόν δεν τα καταφέρνουν να φτάσουν στην μεγάλη οθόνη, απλά δεν γίνεται. Το Firefly έσπασε αυτό τον κανόνα. Τώρα ελπίζω ότι και οι φήμες που ακούγονται για μια ταινία Arrested Development να είναι και αυτές αλήθεια.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *