ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Απομυθοποίηση 8 παλιών συμβουλών

Όλοι μεγαλώσαμε με ρήσεις που σκοπό είχαν να μας φοβίσουν για να είμαστε καλοί ή να μας πείσουν να τρώμε καλύτερα. Κοιτάζοντας πίσω, μερικές από αυτά που μας έλεγαν όταν ήμαστε παιδιά, δεν βγάζουν και πολύ νόημα. (Έχεις ακούσει ποτέ τον ισχυρισμό ότι, αν καταπιείς μια τσίχλα, αυτή μένει στο στομάχι σου για 7 χρόνια;) Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά αξιώματα εκεί έξω που οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν. Για αυτό και αποφασίσαμε να ερευνήσουμε τις 10 πιο κοινές ιστορίες για να δούμε πόσο θα αντέξουν αν περάσουν από επιστημονικό έλεγχο. Αυτή η λίστα είναι σίγουρο ότι θα εκπλήξει αρκετούς.

 

1. Αν κάθεσαι πολύ κοντά στην τηλεόραση, θα καταστρέψει τα μάτια σου.

Απομυθοποίηση 10 παλιών συμβουλών - dailyarticle.gr

Ψευδές: Οι φανατικοί της τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο θα νιώσουν δικαιωμένοι όταν μάθουν ότι αυτή η προειδοποίηση δεν είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το WebMD.com, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα του να κάθεσαι πολύ κοντά στην τηλεόραση, είναι να έχεις έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο.

 

2. Το να πηγαίνεις για μπάνιο αμέσως μετά αφού έχεις φάει είναι πολύ επικίνδυνο.

Απομυθοποίηση 10 παλιών συμβουλών - dailyarticle.gr

Ψευδές: Αμέτρητα παιδιά έχουν φοβηθεί με την σκέψη ότι αν πήγαιναν για μπάνιο αμέσως αφού είχαν φάει, θα πάθαιναν κράμπες και θα πνίγονταν. Αλλά σύμφωνα με το MayoClinoc.com, είναι απολύτως ασφαλές να κολυμπήσεις αμέσως μετά αφού έχεις φάει ένα ελαφρύ γεύμα ή σνακ. Η ιστοσελίδα αυτή, συνιστά να κάνεις ένα διάλλειμα πρώτα αν έχεις φάει ένα μεγάλο γεύμα, όχι όμως λόγω φόβου κράμπας, αλλά λόγω λήθαργου.

3. Η σοκολάτα προκαλεί ακμή.

Απομυθοποίηση 10 παλιών συμβουλών - dailyarticle.gr

Ψευδές: Όλη η ακμή στα εφηβικά σου χρόνια δεν προκλήθηκε από τις Lacta που έτρωγες, έτσι και αλλιώς. Η Αμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας αναφέρει ότι, η ακμή δεν προκαλείται από κανένα συγκεκριμένο είδος τροφίμου, συμπεριλαμβανόμενης και της σοκολάτας. Η εφηβική ακμή, στην πραγματικότητα, είναι έξω από τον έλεγχο σου, μιας και είναι συνδεδεμένη με τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο σώμα σου.

 

 4. Τα καρότα βελτιώνουν την όραση σου.

Απομυθοποίηση 10 παλιών συμβουλών - dailyarticle.gr

Εν μέρει αληθές: Η Αμερικάνικη Ένωση Οπτομετρικής διαπίστωσε ότι, το 48% των Αμερικάνων πιστεύουν ακόμα ότι τα καρότα είναι η καλύτερη τροφή για την υγεία των ματιών. Και αν και το καρότο έχει βήτα-καροτίνη και βιταμίνη Α, που είναι καλά για την νυχτερινή όραση, ακόμη πιο καλά για τα μάτια είναι τα σκούρα λαχανικά όπως το σπανάκι, τα οποία περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.

5. Το «τρίξιμο» των αρθρώσεων προκαλεί αρθρίτιδα.

Απομυθοποίηση 10 παλιών συμβουλών - dailyarticle.gr

Ψευδές: Αυτή είναι άλλη μια τακτική των γονέων για να φοβίσουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με την δήλωση του John H. Klippel, Πρόεδρου και Διευθύνων Σύμβουλου του Αμερικάνικου Ιδρύματος Αρθρίτιδας: “δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι το «τρίξιμο» των αρθρώσεων μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα.”

 

6. Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.

Απομυθοποίηση 10 παλιών συμβουλών - dailyarticle.gr

Εν μέρει αληθές: Αυτό το ρητό υπάρχει πολύ πριν την ανακάλυψη των ζωτικής σημασίας θρεπτικών ουσιών του μήλου (βιταμίνη C και πολυφαινόλες). Ανεξάρτητα από αυτό, το κύριο θέμα είναι ότι, ενώ αυτό το φρούτο θα σε βοηθήσει πολύ, δεν είναι πάντα αρκετό για να σε κρατήσει έξω από όλους τους κινδύνους υγείας.

 

7. Η αστραπή δεν χτυπάει ποτέ το ίδιο σημείο δύο φορές.

Απομυθοποίηση 10 παλιών συμβουλών - dailyarticle.gr

Ψευδές: Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι αστραπές μπορούν να χτυπήσουν στο ίδιο σημείο πολλές φορές. Στην πραγματικότητα, το Empire State Building χτυπιέται κατά μέσο όρο 25 φορές τον χρόνο.

 

8. Βγαίνοντας έξω στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά θα αρρωστήσεις.

Απομυθοποίηση 10 παλιών συμβουλών - dailyarticle.gr Ψευδές: Ούτε τα βρεγμένα, ούτε τα στεγνά μαλλιά αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες σου να αρρωστήσεις. Το WebMD.com, λέει ότι το κρυολόγημα προκαλείται συνήθως όταν ο ιός περάσει από ένα άτομο σε ένα άλλο. Έτσι θα πρέπει να ανησυχείς περισσότερο για το πόσο συχνά πλένεις τα χέρια σου, παρά για τα μαλλιά σου.

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *