ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Αυτά που έχω μάθει – George Carlin

Ήμουν στην κοιλιά της μητέρας μου, καθώς αυτή καθόταν στην αίθουσα αναμονής του γραφείου εκτρώσεων. Dr. Sunshine (Ηλιαχτίδα) ήταν το κωδικό του όνομα. Βρισκόμουν 15 μέτρα μακριά από τον «σωλήνα αποστράγγισης», όταν η μητέρα μου είδε στον τοίχο ένα πίνακα που της θύμισε την μητέρα της, η οποία είχε πεθάνει πρόσφατα. Το είδε ως ένα σημάδι ότι πρέπει να κρατήσει το μωρό. Αυτό εγώ το αποκαλώ τύχη.

Ο πατέρας μου ήταν μέθυσος και νταής. Για τα πρώτα πέντε χρόνια ζωής του αδερφού μου, ο πατέρας μου τον χτύπαγε με την δερμάτινη του παντόφλα. Αν είχα υποβληθεί σε αυτό το είδος μεταχείρισης δεν θα τα είχα καταφέρει. Η απουσία του, μου έσωσε την ζωή.

Η μητέρα μου δούλευε σε εκτελεστικές-γραμματειακές θέσεις στον τομέα της διαφήμισης και κατάφερε να μεγαλώσει δυο αγόρια κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Συνήθιζε να λέει, “Βγάζω τον μισθό ενός άντρα”. Αυτό είναι ηρωισμός.

Είμαι σίγουρος ότι ο Χίτλερ ήταν πολύ καλός με την οικογένεια του.

Συνήθιζα να συλλέγω τις πιο ωραίες βρισιές και να τις γράφω. Στην πραγματικότητα, κουβαλούσα στο πορτοφόλι μου χαρτάκια με βρισιές όπως “kraut cunt”, “burly loudmouth cocksucker” και “longhair fucking music prick”.

Δεν μου αρέσουν οι αρχές και οι κανονισμοί και κάνω ότι μπορώ για να μην τα σέβομαι, αλλά το κάνω αυτό για τον εαυτό μου. Είναι αυτό-έκφραση μόνο.

Το σεξ χωρίς αγάπη έχει και αυτό την θέση του και είναι πολύ καλό, αλλά όταν το κάνεις κρατώντας το χέρι, με αφοσίωση, φροντίδα και σεβασμό, είναι χίλιες φορές καλύτερο.

Αν είναι ηθικά λάθος να σκοτώσεις οποιονδήποτε, τότε είναι ηθικά λάθος να σκοτώσεις οποιονδήποτε. Τέλος.

Είναι εκπληκτικό το ότι η ανάγνωση και η γραφή δεν θεωρούνται δικαίωμα.

Με συνέλαβαν για κατοχή και καλλιέργεια μαριχουάνας στις αρχές της δεκαετίας του 70 και την πέταξαν. Ο δικαστής με ρώτησε πως ένιωσα για αυτό και απάντησα, “Καταλαβαίνω ότι υπάρχει νόμος και θέλω να γνωρίζετε ότι θα πληρώσω το πρόστιμο, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι δεν θα παραβώ τον νόμο ξανά.” Πραγματικά με «έγδαρε» για αυτό.

Αυτά που έχω μάθει - George Carlin - dailyaricle.gr

Το πρώτο πράγμα που διδάσκουν τα παιδιά είναι ότι υπάρχει ένας Θεός – ένας αόρατος άνθρωπος στον ουρανό που παρακολουθεί τι κάνουν και ο οποίος είναι δυσαρεστημένος με ορισμένα από αυτά. Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στο γιατί αρχίζουν να λένε αυτό στα παιδιά γιατί, αν μπορείς να κάνεις κάποιον να πιστέψει αυτό, μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις.

Θα πέθαινα για την ασφάλεια των ανθρώπων που αγαπώ.

Εύχομαι να μπορούσαμε να μετρήσουμε το πόσο πολύ, οι δυνατότητες του μυαλού να επεκταθεί, έχουν καθυστερήσει να αναπτυχθούν εξαιτίας της τηλεόρασης.

Εξαιτίας της κατάχρησης μου με τα ναρκωτικά, είχα παραμελήσει τις επιχειρησιακές μου υποθέσεις με την εφορία και μου πήρε 18-20 χρόνια για να ξεμπερδέψω. Το έκανα έντιμα και δεν τους φθονώ. Δεν μισώ να πληρώνω φόρους και δεν είμαι θυμωμένος με κανένα, γιατί ήμουν συνένοχος σε αυτό. Αλλά θα σας πω που με έβγαλε αυτό: Με έκανε καλύτερο κωμικό. Επειδή έπρεπε να μείνω έξω στον δρόμο και δεν μπορούσα να κυνηγήσω εκείνη την καριέρα στις ταινίες, η οποία δεν θα έβγαζε πουθενά, και έτσι έγινα ένας πολύ καλός κωμικός και συγγραφέας.

Σταμάτησα να ψηφίζω όταν σταμάτησα τα ναρκωτικά. Πιστεύω ότι και οι δυο αυτές πράξεις είναι στενά συνδεδεμένες με την παραληρηματική συμπεριφορά.

Δεν υπάρχει ηθική στις επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει συνείδηση. Υπάρχει μόνο η ταμειακή μηχανή. Σου πουλάνε μίζερα πράγματα που δεν τα χρειάζεσαι, που δεν λειτουργούν και «πρέπει» να τα αγοράσεις. Είναι μια τέλεια νομική μορφή εγκληματικής συμπεριφοράς.

Αν ο καθένας ήξερε την αλήθεια για τις σκέψεις των άλλων, θα υπήρχαν πολύ περισσότερες δολοφονίες.

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τους υψηλούς φόρους για τα υψηλά εισοδήματα.

Ο Lenny Bruce άνοιξε όλες τις πόρτες και άνθρωποι σαν τον Richard Pryor και εμένα μπορέσαμε να τις διαβούμε.

Αυτά που έχω μάθει - George Carlin - dailyaricle.gr

Αν υπάρχουν οι κατάλληλοι λόγοι και τα κατάλληλα δυο άτομα, ο γάμος είναι ένας υπέροχος τρόπος για να βιώσεις την ζωή σου.

Πιστεύω ότι οι δολοφονίες των Kennedy και του Martin Luther King έδειξαν ότι, όλες οι επιθυμίες, οι ευχές, οι ελπίδες κρατώντας τα χέρια, το βουητό, οι ψήφοι και το ρίξιμο στην κάλπη, είναι κάπως μάταια.

Οι μαύροι έχουν σκοπίμως διατηρηθεί σε χαμηλό επίπεδο. Οι φτωχές κοινότητες σκόπιμα υποχρηματοδοτούνται.

Υπάρχει ένας παλμός στην Νέα Υόρκη, ακόμα και στον πιο ήσυχο δρόμο, την πιο ήσυχη μέρα. Είναι γεμάτος δυνατότητες.

Αν υπάρξει ποτέ μια χρυσή εποχή του ανθρώπινου είδους, δεν θα περιλαμβάνει άνδρες πάνω από 90 κιλά να δέρνουν παιδιά που ζυγίζουν λιγότερο από 40 κιλά και δεν θα περιλαμβάνει την εκ προθέσεως θανάτωση ανθρώπων με μια επίσημη ρύθμιση.

Έκανα κάτι σε μια προηγούμενη ζωή που πρέπει να ήταν πάρα πολύ καλό, επειδή περνάω υπέροχα σε αυτή τη ζωή, περισσότερο από ότι θα τολμούσε κανείς να φανταστεί ή να ελπίζει.

George Carlin

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *