ENFRAME | PHOTOGRAPHY

10 πράγματα που δε γνώριζες για τον Walt Disney

Αν και είναι ήδη νεκρός για σχεδόν 45 χρόνια, η κληρονομιά του Walt Disney εξακολουθεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Όλοι έχουμε ακούσει τις τρελές ιστορίες που λέγονται για αυτόν: από το να είναι αντι-Σημίτης μέχρι το να έχει καταψυχθεί κρυογονικά. Αλλά, αν θέλετε να μάθετε ορισμένα πραγματικά γεγονότα σχετικά με τον εγκέφαλο πίσω από τα μεγαλύτερα κινούμενα σχέδια, διαβάστε την λίστα που ακολουθεί.

 

1. Το Disney δεν ήταν το πραγματικό του επώνυμο

Στην πραγματικότητα το επώνυμο του ήταν “D’Isigny”. Σκεφτείτε το τώρα, να χτίζονται τεράστια θεματικά πάρκα με τη λέξη “D’Isigny” είναι κάπως περίεργο, καθώς οι άνθρωποι θα είχαν την άποψη ότι περπατούν μέσα σε μια γαλλική βίλα πολυτελείας κάποιου είδους. Τελικά άλλαξε το επώνυμο του σε Disney.

 

2. Σκότωσε τη μητέρα το

Βέβαια, όχι από πρόθεση. Αφού ο Walt και ο αδερφός του Roy ίδρυσαν την εταιρεία Walt Disney είχαν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν στους γονείς τους ένα ωραίο, μεγάλο σπίτι. Τι καλά παιδιά θα σκεφτείτε, σωστά; Όχι. Θα νόμιζε κανείς ότι με όλα αυτά τα χρήματα που είχαν πια, θα είχαν αντικαταστήσει το ελαττωματικό σύστημα θέρμανσης, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο της μητέρας τους από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

 

3. Ήταν δυσλεκτικός

Ένα πρόσωπο που όχι μόνο είχε μαθησιακή δυσκολία, αλλά δεν πήγε καν γυμνάσιο, κατέληξε να βγάζει περισσότερα χρήματα από όλα τα νοικοκυριά των Η.Π.Α. μαζί.

 

4. Ποτέ δεν τελείωσε το Γυμνάσιο

Ο Walt δεν τελείωσε καν το γυμνάσιο και ουσιαστικά καθιέρωσε τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο μέσων ενημέρωσης στον κόσμο.

 

5. Λάτρευε το Lawn Bowling

Πριν γράψω αυτό το άρθρο δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό. Υπέθεσα ότι είναι απλά μπόουλινγκ στο γκαζόν, όμως όπως αποδείχτηκε είναι ένα από τα πιο χαζά αθλήματα που υπήρξαν ποτέ.

 

6. Το αγαπημένο του φαγητό ήταν τα φασόλια

Ο Disney σπάνια έφευγε από το γραφείο του για να φάει μεσημεριανό. Η επιλογή του για μεσημεριανό γεύμα ήταν φασόλια με τσίλι. Μάλλον ο πραγματικός λόγος που δεν έφευγε από το γραφείο του ήταν ότι μετατρέπονταν σε θάλαμο αερίων!

 

7. Mortimer Mouse

Το αρχικό όνομα του Mickey Mouse, ήταν Mortimer Mouse. Δεν ακούγεται και ακριβώς το ίδιο, έτσι; Ευτυχώς η σύζυγος του του έριξε μια σφαλιάρα και του πρότεινε να το αλλάξει σε Mickey Mouse. To Mickey είναι εμπνευσμένο από το όνομα του Mickey Rooney.

 

8. Έκανε την φωνή του Mickey

Αν και αρχικά προσπάθησε να βρει κάποιον άλλο για να κάνει τη φωνή του ποντικιού, κανείς δεν του φαίνονταν σωστός. Ως αποτέλεσμα, έκανε ο ίδιος την φωνή του Mickey για 20 χρόνια. Οι διάδοχοι του μέχρι σήμερα είναι: Jimmy MacDonald, Wayne Allwine και Bret Iwan.

 

9. Yensid

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων Fantasia, ο μάγος ονομάστηκε Yensid, το οποίο είναι προφανώς η λέξη Disney ανάποδα.

 

10. Η πρώτη του βράβευση από την ακαδημία Όσκαρ

Το πρώτο έγχρωμο κινούμενο σχέδιο που παράχθηκε ποτέ ήταν και το πρώτο που κέρδισε βραβείο Όσκαρ. Και δεν άνηκε σε κανέναν άλλο, εκτός από τον Walt Disney. Το όνομα του ήταν “Flower and Trees” και κυκλοφόρησε το 1932.
Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *