ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Σπουδαία λογότυπα με κρυφό νόημα

Οι καλλιτέχνες έκρυβαν υποσυνείδητα και μυστικά μηνύματα στην τέχνη τους για αιώνες και αυτή η παράδοση ζει μέχρι και σήμερα στα έργα των σχεδιαστών λογότυπων. Ανακαλύψτε τι κρύβεται πίσω από το λογότυπο της FedEx, του amazon και πολλών άλλων πασίγνωστων εταιρειών. Μερικά από τα μηνύματα είναι πιο προφανή από τα άλλα, αλλά όλα τους είναι έξυπνα και αποκαλυπτικά.

Το λογότυπο της FedEx έχει ένα βέλος κρυμμένο ανάμεσα στα γράμματα E και X. Ο Lindon Leader σχεδίασε αυτό το διάσημο λογότυπο το 1994, όταν ήταν Ανώτερος Διευθυντής Σχεδίασης στο Landor Associates, στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα ενός έργου στο οποίο είχαν σχεδιαστεί πάνω από 200 λογότυπα πριν ο σχεδιαστής καταλλήξει σε αυτό. Κέρδισε πάνω από 40 βραδεία λογότυπου σε όλο τον κόσμο.

 

Αρχικά, το μόνο που βλέπετε είναι σύγχρονη τυπογραφία, αλλά υπάρχει πραγματικά ένα κρυφό νόημα στο λογότυπο VAIO της Sony. Τα πρώτα δυο γράμματα αντιπροσωπεύουν το αναλογικό σήμα  και τα δυο τελευταία το 1 και 0 του ψηφιακού κόσμου.

 

Η εταιρεία σοκολάτας Toblerone είναι από την Βέρνη της Ελβετίας, η οποία είναι γνωστή για τα ψηλά βουνά της. Η Βέρνη ονομάζεται επίσης “Η πόλη των αρκούδων”. Βρείτε την κρυμμένη σιλουέτα μιας αρκούδας στην εικόνα του βουνού.

 

Η εταιρεία Baskin Robbins προσφέρει 31 γευστικούς συνδυασμούς παγωτού. Ο αριθμός 31 είναι κρυμμένος στο λογότυπο, στα γράμματα B και R.

 

Το λογότυπο φτιάχτηκε από την Stylo Design, ένα γραφείο σχεδιασμού από το Covent Garden του Λονδίνου. Ολόκληρο το λογότυπο δημιουργήθηκε με μόνο έναν αριθμό, το 8. Παραλλείποντας ορισμένα τμήματα αυτού του αριθμού, ήταν σε θέση να δημιουργήσουν αυτό το εταιρικό λογότυπο.

 

Το λογότυπο της Nortwest Airlines έχει δυο κρυφά νοήματα. Το πρώτο είναι τα γράμματα N και W που σχηματίζονται μέσα στο σηματάκι. Και υπάρχει και μια λιγότερο πρωφανής ιδέα εκεί μέσα. Το κόκκινο τριγωνάκι δείχνει βοριο-δυτικά (Northwest) μέσα στον κύκλο, σαν να ήταν πυξίδα.

 

Αυτό το κίτρινο βέλος δεν είναι απλά ένα χαμόγελο. Προτείνει επίσης ότι μπορείτε να αγοράσετε τα πάντα, από το A ώς το Z, στο amazon.

 

Η Eighty-20 είναι μια μικρή εταιρεία συμβούλων. Τα τετράγωνα είναι στην πραγματικότητα ένας δυαδικός κώδικας για το όνομα. Επάνω γραμμή: 1010000 και Κάτω: 0010100

 

Το λογότυπο της SUN Microsystem είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα της συμμετρίας και της τάξης. Ήταν μια λαμπρή παρατήρηση ότι τα γράμματα u και n όταν τοποθετηθούν το ένα δίπλα στο άλλο μοιάζουν αρκετά με το γράμμα s, σε κάθετη κατεύθυνση.

 

Το λογότυπο του Tostitos έχει ένα όχι και τόσο κρυφό μήνυμα. Τα γράμματα TIT είναι στην πραγματικότητα δυο άνθρωποι που απολαμβάνουν μεξικάνικο φαγητό στο τραπέζι.

 

Το λογότυπο της Formula 1 έχει ένα κρυφό αριθμό 1 ανάμεσα στο γράμμα F και τις γραμμές.

 

Το λογότυπο της Elefont είναι ακόμα ένα λογότυπο με κρυφό νόημα στον αρνητικό χώρο. Εντοπίστε την προβοσκίδα μέσα στο γράμμα e.

 

Τα φτερά του παγωνιού αντιπροσωπεύουν τα 6 διαφορετικά τμήματα του NBC. Το κεφάλι είναι ορατό, γεγονός που υποδηλώνει ότι το παγόνι κοιτάζει προς τον θεατή.

 

Η Carrefour είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους μεταπωλητές και την γαλλική γλώσσα σημαίνει “σταυροδρόμι”. Το λογότυπο συμβολίζει αυτή την λέξη με δυο αντίθετα βέλη. Πρόσθεσαν επίσης και το πρώτο γράμμα του ονόματος, γιατί αν κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε το γράμμα C στον αρνητικό χώρο ανάμεσα στα δυο βέλη.

 

Τα γράμματα C και O στην αρχή της λέξης διαμορφώνουν ένα ελαστικό, το οποίο παράγει η Continental.

 

Η Unilever παράγει κυριολεκτικά χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα, για αυτό και το γράμμα U αποτελείται από σύμβολα που αντιπροσωπεύουν όλα αυτά τα προϊόντα και το τι σημαίνουν για τους καταναλωτές τους.

 

Αυτό ήταν ένα λογότυπο που δημιουργήθηκε για ένα παιχνίδι παζλ με το όνομα Cluenatic. Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει την διαλεύκανση τεσσάρων στοιχείων. Το λογότυπο έχει τα γράμματα C,L,U και Ε τοποθετημένα ως ένα λαβύρινθο και από απόσταση το λογότυπο μοιάζει με ένα κλειδί.

 

Το Families είναι ένα περιοδικό του Readers Digest. Τα γράμματα “ili” έχουν μεταμορφωθεί για να δείχνουν μια απλουστευμένη και τριμελή οικογένεια.

 

Η Goodwill είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοηθάει τα μειονεκτούντα άτομα στη Βόρεια Αμερική. Το γράμμα G στο λογότυπο είναι ένα χαμογελαστό πρόσωπο, μεταφέροντας την ιδέα ότι η Goodwill παρέχει ευτυχία και ανακούφιση σε όσους έχουν ανάγκη.

 

Με την πρώτη ματιά, αυτό το λογότυπο μοιάζει με ένα χάρτη της Αφρικής, αλλά αν ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά, θα δεις δυο άτομα να κοιτάνε ο ένας τον άλλο.

 

Εννοιολογικό λογότυπο που δείχνει έναν παίχτη του γκολφ να ρίχνει με το μπαστούνι και το κεφάλι ενός Σπαρτιάτη πολεμιστή με κράνος ταυτόχρονα.

 

Το λογότυπο του ζωολογικού κήπου του Bronx δείχνει ζώα μέσα σε μια πόλη με ψηλά κτίρια. Έξυπνο παιχνίδι με τον θετικό και τον αρνητικό χώρο.

 

Το Snooty Peacock είναι ένα κατάστημα κοσμημάτων. Προσέξτε το κρυμμένο παγόνι (Peacock) στο πρόσωπο.

 

Το λογότυπο του Hartford Whalers έχει τρεις έννοιες ταυτόχρονα. Την ουρά μιας φάλαινας, το γράμμα W στο πράσινο και το άσπρο διάστημα που σχηματίζει το H για το Hartford.

 

Ο σχεδιαστής του λογότυπου ED (Elettro Domestici -Home Appliances), άλλαξε την έννοια του σχεδιασμού παραδοσιακών λογότυπων μέσα από αυτό το λογότυπο. Ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε εκπληκτικά τον αρνητικό χώρο για να επιδείξει τα γράμματα E και D, κάνοντας το λογότυπο να μοιάζει σαν ηλεκτρική πρίζα.

 

Σε αυτό το λογότυπο ενός καταστήματος γιόγκα από την Αυστραλία, μπορείς να ανακαλύψεις το σχήμα της Αυστραλίας στον αρνητικό χώρο που σχηματίζεται ανάμεσα στο πόδι και την πλάτη της γυναίκας.

 

Παρατηρήστε την παλάμη ενός χεριού, σε αυτό το λογότυπο του MyFonts, που σχηματίζεται από τα γράμματα M και y.

 

Τέλος, εδώ είναι ένα λογότυπο που σχεδιάστηκε για μια εκδήλωση της IBM από τον Paul Rand. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα από τα ωραιότερα χειρότεχνα λογότυπα όλων των εποχών.

 

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

One comment

  1. Pingback: FedEx | liked.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *