ENFRAME | PHOTOGRAPHY

Τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε

Δημιουργήσαμε μια λίστα με τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ που πρέπει κάποιος να έχει παρακολουθήσει και συμπεριλάβαμε και links ώστε να τα παρακολουθήσει κάποιος δωρεάν. Δείτε λοιπόν ποια είναι τα 10 καλύτερα ντοκιμαντέρ στην παρακάτω λίστα.

1. Zeitgeist: The Movie

Η ταινία Zeitgeist είναι ένα ντοκιμαντέρ του 2007 από τον Peter Joseph. Υποστηρίζει μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας του μύθου του Χριστού, εναλλακτικές θεωρίες για το ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ότι οι τραπεζίτες χειραγωγούν ένα διεθνές νομισματικό σύστημα και ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να εδραιώσουν την εξουσία τους.

Παρακολουθήστε το Zeitgeist με ελληνικούς υπότιτλους

 

2. Zeitgeist: Moving Forward

Το Zeitgeist: Moving Forward, από τον σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσιάζει μια υπόθεση για την απαιτούμενη μετάβαση από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας. Αυτό το θέμα ξεπερνά τα θέματα του πολιτιστικού σχετικισμού και την παραδοσιακή ιδεολογία και  κινείται προς τον συσχετισμό του πυρήνα, το εμπειρικό «υπόβαθρο» της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο αειφόρο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται “Resource-Based Economy”.

Παρακολουθήστε το Zeitgeist: Moving Forward με ελληνικούς υπότιτλους

 

3. Food Inc

Η τρέχουσα μέθοδος ακατέργαστης παραγωγής τροφίμων είναι σε μεγάλο βαθμό μια απάντηση στην αύξηση της βιομηχανίας του γρήγορου φαγητού από το 1950. Η παραγωγή τροφίμων γενικά έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια και το ντοκιμαντέρ Food Inc μας δείχνει το πως. Ελεγχόμενη κυρίως από μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες, η παγκόσμια επιχείρηση παραγωγής τροφίμων – με έμφαση την επιχειρηματική δραστηριότητα – έχει ως άγραφο στόχο της την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων σε χαμηλά κόστη (που συχνά επιδοτούνται), με αποτέλεσμα τεράστια κέρδη, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε μεγαλύτερο έλεγχο της παγκόσμιας προμήθειας τροφίμων από αυτές τις λίγες εταιρείες. Η υγεία και η ασφάλεια (του ίδιου του τροφίμου, των ζώων, των εργαζομένων στις γραμμές παραγωγής και των καταναλωτών που πραγματικά τρώνε το φαγητό) συχνά παραβλέπονται από τις εταιρείες και συχνά παραβλέπονται και από τις κυβερνήσεις σε μια προσπάθεια να παρέχουν φθηνά τρόφιμα, ανεξάρτητα από αυτές τις αρνητικές συνέπειες.

Παρακολουθήστε το Food Inc

 

4. Religulous

Ο Bill Maher, στο ντοκιμαντέρ Religulous,  παίρνει συνέντευξη με μερικούς από τους πιο παράξενους οπαδούς θρησκειών. Μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Χριστιανοί πολλών ειδών περνάνε από μπροστά του.

Παρακολουθήστε το Religulous με ελληνικούς υπότιτλους

 

5. The Corporation

Προκλητικό, πνευματώδες, κομψό και σαρωτικά πληροφοριακό, το ντοκιμαντέρ “The Corporation” διερευνά την φύση και την εκπληκτική άνοδο του κυρίαρχου οργάνου της εποχής μας. Εν μέρει ταινία και εν μέρει κίνημα, το “The Corporation” εκπλήττει το κοινό και τους κριτικούς με τις οξυδερκείς και συναρπαστικές αναλύσεις του.

Παρακολουθήστε το The Corporation με ελληνικούς υπότιτλους

 

6. Thrive

Το Thrive είναι ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ που σηκώνει το πέπλο του τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο μας, ακολουθώντας τις κινήσεις του χρήματος – αποκαλύπτοντας την παγκόσμια ενοποίηση της εξουσίας σε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Υφαίνοντας μαζί επιτεύγματα της επιστήμης, τη συνείδηση και τον ακτιβισμό, το “Thrive” προσφέρει πραγματικές λύσεις, δίνοντας μας δύναμη με πρωτοφανείς και τολμηρές στρατηγικές για να ανακτήσουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Παρακολουθήστε το Thrive με ελληνικούς υπότιτλους

 

7. Zeitgeist: Addendum

Το Zeitgeist: Addendum έκανε πρεμιέρα στο 5ο ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Artivist στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια στις 2 Οκτωμβρίου 2008, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Ο σκηνοθέτης Peter Joseph δήλωσε: «Η αποτυχία του κόσμου μας να λύσει τα ζητήματα του πολέμου, της φτώχειας και της διαφθοράς, στηρίζεται σε ένα πέπλο άγνοιας για το τι καθοδηγεί την ανθρώπινη συμπεριφορά να φέρεται έτσι. Αντιμετωπίζει την αληθινή πηγή της αστάθειας στην κοινωνία μας, ενώ προσφέρει την μόνη θεμελιώδη, μακροχρόνια λύση».

Παρακολουθήστε το Zeitgeist: Addendum με ελληνικούς υπότιτλους

 

8. Earthlings

To ντοκιμαντέρ “Earthlings” είναι μια ταινία μεγάλου μήκους για την απόλυτη εξάρτηση της ανθρωπότητας με τα ζώα (για κατοικίδια, τρόφιμα, ένδυση, διασκέδαση και επιστημονική έρευνα), αλλά επίσης δείχνει και την πλήρη έλλειψη σεβασμού μας για αυτούς τους λεγόμενους «μη-ανθρώπινους παρόχους». Αφηγητής είναι ο υποψήφιος για όσκαρ ηθοποιός Joaquin Phoenix (Ο Μονομάχος) και η μουσική ένδυση της ταινίας ανήκει στον Moby.

Παρακολουθήστε το Earthlings με ελληνικούς υπότιτλους

 

9. Kymatica

Η εξέλιξη είναι ένας όρος που καθορίζει μόνο έναν οργανισμό. Ο οργανισμός είναι το σύμπαν, ο εαυτός είναι το άλφα και το ωμέγα, θεός και άπειρο, και αυτό είναι το μόνο πράγμα που εξελίσσεται επειδή είμαστε όλοι μέρος αυτού του οργανισμού. Τίποτα δεν περνάει μέσα από μια εξελικτική διαδικασία μόνο του ή χωρίς άμεσο όφελος για το σύνολο.

Παρακολουθήστε το Kymatica με ελληνικούς υπότιτλους

 

10. Inside Job

Το “Inside Job” παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, η οποία με κόστος άνω των 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προκάλεσε εκατομμύρια ανθρώπους να χάσουν τις δουλειές και τα σπίτια τους στη χειρότερη ύφεση που υπήρξε ποτέ μετά την Μεγάλη Ύφεση, και σχεδόν οδήγησε σε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάρρευση. Μέσα από εξονυχιστική έρευνα και εκτενείς συνεντεύξεις με οικονομολόγους «εκ των έσω», πολιτικούς, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς, τη ταινία καταγράφει την άνοδο μιας «σάπιας» βιομηχανίας,  η οποία έχει διαφθείρει την πολιτική, το σύστημα και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Παρακολουθήστε το Inside Job με ελληνικούς υπότιτλους

Check Also

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το 2017

Ποιους προορισμούς να διαλέξουμε και τι πρέπει να επισκεφτούμε πριν φύγουμε από εκεί; Το 2017 ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *