ENFRAME | PHOTOGRAPHY

30 γενικές αλήθειες που θα εξασφαλίσουν επαγγελματική επιτυχία!

Δεν έχει σημασία από ποια χώρα είσαι ή τι καριέρα θέλεις να ακολουθήσεις στη ζωή σου. Υπάρχουν κάποιες καλές συμβουλές οι οποίες ταιριάζουν παντού και σε όλους.Επίσης, υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Ότι πρόβλημα και να πρέπει να επιλύσεις, κάποιος άλλος στο παρελθόν βρέθηκε αντιμέτωπος με κάτι παρόμοιο. Και η βοήθεια του θα σου φανεί σίγουρα πολύ χρήσιμη.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις ορθάνοιχτα τα μάτια και τα αυτιά σου και να προσπαθείς να κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα από τον καθένα γύρω σου. Με ιδιαίτερη προσοχή στη διαφορά ανάμεσα στο κερδίζω και το εκμεταλλεύομαι…

Κάπως έτσι, υπάρχουν και οι λεγόμενες «επιχειρηματικές αλήθειες» οι οποίες είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να επιτύχεις τον στόχο σου.

Κόλπα και συμβουλές για όλους τους εν δυνάμει, και όχι μόνο, επιχειρηματίες.

1. Το πάθος για την δουλειά. Αν αυτό που ασχολείσαι είναι σημαντικό και ευχάριστο για σένα τότε η επαγγελματική σου ζωή θα εξελιχθεί σε διασκέδαση.
2. Αν πάντως, δεν μπορείς να είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου τότε να έχεις πάθος για τον στόχο σου. Μπορεί να μην αγαπάς την εταιρεία σου ή την καριέρα σου αλλά τα χρήματα που κερδίζεις να σου προσφέρουν όλα αυτά που θέλεις για να είσαι χαρούμενος.
3. Ξεκινά από χαμηλά και ανέβα με αργά και σταθερά βήματα.
4. Πάντα να ξεκινάς με τις εύκολες υποχρεώσεις σου. Επιτυγχάνοντάς τις αποκτάς καλύτερη ψυχολογία και όρεξη για να ασχοληθείς με τα δύσκολα.
5. Αν κάτι δεν έχει «σπάσει» μην προσπαθείς να το επιδιορθώσεις χωρίς λόγο. Ψάξε όμως τρόπο να το βελτιώσεις.
6. Το πιο σημαντικό στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία και όχι μόνο είναι να μάθεις πότε πρέπει να συνεχίζεις και πότε πρέπει να τα παρατάς. Κανείς δε θα στο μάθει αυτό. Μονάχα η εμπειρία.
7. Είναι τρελό να κάνεις το ίδιο πράγμα με τον ίδιο τρόπο και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Αν κάτι δεν πάει καλά τότε προσπάθησε να το αλλάξεις. Μη φοβάσαι.
8. Κανείς δεν πέτυχε μόνος του.
9. Ζήτα βοήθεια. Να είσαι σαφής στις απαιτήσεις σου. Κι όταν αυτή η βοήθεια έρθει να είσαι ευγνώμον και να ξέρεις να ανταποδώσεις.
10. Φρόντισε να έχεις γύρω σου ανθρώπους με θετική αύρα.
11. Μάθε να δουλεύεις ομαδικά. Ο μοναδικός εύκολος τρόπος να υπερνικήσεις τις αδυναμίες σου είναι μέσα από την συνεργασία.
12. Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα. Μπορεί δύο συνεργάτες να είναι παρόν στην ίδια συνάντηση και ο καθένας να αποχωρήσει με εντελώς διαφορετικές εντυπώσεις. Μην προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις και να εξαλείψεις αυτό το φαινόμενο. Απλά χρησιμοποίησέ το προς όφελος σου.
13. Δεν πρέπει να συμπαθείς κάποιον για να τον αντιμετωπίζεις με σεβασμό.
14. Ποτέ μη μοιράζεις ξερές εντολές.
15. Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει και τι έχεις καταφέρει. Πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος.
16. Όπως επίσης υπάρχουν πάντα άνθρωποι που έχουν πετύχει λιγότερα.
17. Αν στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου εκμεταλλεύεσαι τα ταλέντα σου και κάνεις πράγματα που σου αρέσουν τότε θα είσαι ευτυχισμένος.
18. Αν όμως προσπαθείς συνέχεια να βελτιώνεις τις αδυναμίες σου και είσαι συγκεντρωμένος μόνο σε αυτές τότε θα γίνεις μίζερος.
19. Η εξάσκηση είναι ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος απόκτησης νέων ικανοτήτων. Θέλει όμως υπομονή και κατανόηση προς το πρόσωπό μας.
20. Ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνει κανείς φρέσκος είναι να μαθαίνει νέα πράγματα.
21. Και το να μαθαίνεις νέα πράγματα σημαίνει ότι είσαι αρχάριος. Άρα λάθη, λάθη, λάθη…
22. Ποτέ δε θα έχεις ότι χρειάζεσαι για ένα project ή ακόμη και μία επιχειρηματική ιδέα. Πάντα θα λείπει κάποιος από τους απαραίτητους πόρους (χρόνος, χρήμα, άνθρωποι)
23. Η δημιουργικότητα και η πρωτοπορία είναι ικανότητες τις οποίες μπορείς να κερδίσεις κάνοντας συνηθισμένα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους.
24. Τα μετρημένα και προσεκτικά ρίσκα είναι απαραίτητα.
25. Στα πρώιμα στάδια μιας επιχειρηματικής κίνησης το «ναι» είναι η πιο συχνή απάντηση. Αργότερα τα πράγματα αλλάζουν.
26. Η καλοπροαίρετη αρνητική κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη.
27. Όταν κάνεις εσύ αρνητική κριτική φρόντισε να επικεντρώνεσαι στην δουλειά και όχι στον άνθρωπο.
28. Think big. Dream big. Είναι κάτι που λείπει από την Ελλάδα.
29. Η αποτυχία δεν είναι κάτι κακό. Είναι ένα τμήμα της διαδρομής.
30. Και αυτό το τμήμα πάντα θα υπάρχει στη ζωή μας. Ο μοναδικός σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να το περιμένουμε…

Bonus: Μην ξεχνάς ποτέ ποιος ήσουν και από πού ξεκίνησες. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει πραγματικά είναι ο άνθρωπος!

Πηγή: getbusy.gr

Check Also

Ποιες ξένες γλώσσες μιλούν σε άλλες χώρες;

«Η γλώσσα είναι πολλές φορές ένα αναπόδραστο κατάλοιπο από της αποικιοκρατίας και της αυτοκρατορίας. Η ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *