ENFRAME | PHOTOGRAPHY

9 τρόποι να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή

Έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου ένα αντίγραφο του καταπληκτικού βιβλίου του Zig Ziglar “Better than Good” και μπορώ να πω ότι με ενέπνευσε από την πρώτη κιόλας σελίδα. Σύμφωνα με τον Ziglar, “Τρεις είναι οι πυλώνες για μια «καλύτερη από απλά καλή» ζωή: το πάθος, η μέγιστη απόδοση και ο σκοπός”.

Πόσο αλήθεια είναι αυτό. Έπειτα, μερικές ερωτήσεις ξεπήδησαν στο μυαλό μου. Πως θα κάνουμε την ζωή μας όπως θα θέλαμε να είναι; Πως θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε; Πιστεύω ότι ο σκοπός της ζωής είναι να είσαι ευτυχισμένος και να κάνεις τους άλλους χαρούμενος. Από ότι έχω διαβάσει και έχω μάθει, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για το πώς θα μπορούσαμε να είμαστε στις ζωές μας πραγματικά ευτυχισμένοι.

Απόλαυσε τη Ζωή

1.  Ακολούθησε το πάθος σου

Κάνε αυτό που αγαπάς. Μην πας εκεί που είναι το χρήμα, πήγαινε εκεί που σου λέει η καρδιά σου. Θα υπάρξουν πολλές στιγμές στην ζωή που θα πρέπει να διαλέξεις τι πραγματικά θέλεις να κάνεις. Ακολούθησε το ένστικτο σου, δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει. Αν θέλεις να κάνεις πραγματικά κάτι πολύ καλά, το πάθος είναι απαραίτητο.

 

2. Μοίρασε χαμόγελα παντού

Αν κάποιος που ξέρεις περνάει μια άσχημη φάση, βάλε τα δυνατά σου να τον κάνεις να χαμογελάσει. Το χαμόγελο κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και φωτίζει το πνεύμα σου. Εξάλλου, μια μέρα χωρίς χαμόγελο είναι μια χαμένη μέρα..

3. Θετική στάση

Η θετικότητα έχει ιδιαίτερη θέση στην ζωή. Γιατί να ξοδεύεις τα πολύτιμα δευτερόλεπτα της ζωής σου με το να ανησυχείς τόσο πολύ. Αφαίρεσε όλες τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου. Μην νομίζεις ότι είσαι χειρότερος από τους άλλους. Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, πολέμησε τα άσχημα συναισθήματα, μείνε δυνατός και κράτα θετική στάση!

4. Καλές πράξεις

Στον σημερινό κόσμο, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στα υλικά αγαθά. Αγοράζουμε ακριβά gadgets, πολυτελή αντικείμενα κλπ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως τους λιγότερο τυχερούς. Θυμήσου, η φιλανθρωπία αρχίζει από το σπίτι, αλλά δεν θα πρέπει να τελειώνει εκεί. Κάνε το δικό σου κομμάτι, κάνε τη διαφορά. Κάθε μικρή πράξη κάνει την διαφορά. Δώσε!

5. Λάτρεψε τις σχέσεις

Η ζωή είναι σύντομη. Ξόδευε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σου. Μην ασχολείσαι πολύ με δουλειές που θα σε κάνουν να περνάς όλο και λιγότερο χρόνο με την οικογένεια σου. Η οικογένεια έρχεται πρώτη. Ευχαριστήσου την κάθε στιγμή με τους αγαπημένους σου.

6. Μείνε υγιής

Διαλογίσου. Τρώγε καλό φαγητό. Ένα υγιές σώμα ισοδυναμεί με μια υγιή ψυχική κατάσταση και υγιείς σκέψεις. Ένα ήρεμο σώμα, ψυχή και μυαλό μπορεί να σε βοηθήσει να και να σε οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη ζωή.

7. Μείνε σε επαφή με ανθρώπους που σε κάνουν ευτυχισμένο

Μην είσαι συνέχεια γύρω από ανθρώπους που εκπέμπουν αρνητισμό. Το μόνο που κάνουν είναι να σε “ρίχνουν”. Προσπάθησε να είσαι κοντά σε θετικούς ανθρώπους. Με το να είσαι κοντά σε θετικούς ανθρώπους θα φέρει ζωντάνια στην ζωή σου.

8. Εκφράσου

Οι άνθρωποι έχουν αυτή την έντονη επιθυμία να αγαπάνε και να νιώθουν ότι τους αγαπάνε. Μην κρατάς αυτή την επιθυμία μέσα σου για πολύ καιρό. Να είσαι αυτός που είσαι. Ζωντανά και δυνατά!

9. Μην συγκρίνεις

Η σύγκριση φέρνει μόνο θλίψη. Σκέψεις όπως “Γιατί δεν μπορώ να μοιάζω με αυτήν;”, “Γιατί δεν είμαι πλούσιος σαν και αυτόν;” κλπ. δεν κάνουν τίποτα καλό σε εσένα. Μάθε να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είσαι. Δούλεψε σκληρά για αυτό που θέλεις να γίνεις. Να είσαι χαρούμενος για αυτό που είσαι. Είσαι έτσι όπως είσαι για κάποιο λόγο και υπάρχουν άνθρωποι που σε βρίσκουν εξαιρετικά ξεχωριστό.

Check Also

10 σπουδαίοι φιλόσοφοι μιλούν για την ευτυχία

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι είναι ευτυχία και πώς μπορούμε να την κατακτήσουμε. Ο ...

One comment

  1. Υπέροχη ανάρτηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *