26 Ιουνίου 2024

    Μαθητές τραγουδούν για την παιδική κακοποίηση και θα σας κάνουν να δακρύσετε

    Η αγωνία των παιδιών κατά της παιδικής κακοποίησης έλαβε μια μοναδική μουσική μορφή από τους μαθητές του 17ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας. Στην 16η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα, ερμήνευσαν το τραγούδι “Ταυτότητα και επάγγελμα παιδί”. Αυτό το τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, με αφορμή το διάσημο περιστατικό βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης μιας 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό. Η μουσική είναι του Γιώργου Χουβαρδά και οι στίχοι ανήκουν στον Κωνσταντίνο Τσακαλάκη.

    Αυτό το σημαντικό και συγκινητικό τραγούδι αντιπροσωπεύει μια διαμαρτυρία κατά της παιδικής κακοποίησης και καταφέρνει να συγκινήσει με την τρυφερή ερμηνεία των μαθητών υπό την επιμέλεια και διεύθυνση της Ράνιας Ααρών. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram, βλέπουμε μια μικρή μαθήτρια να δακρύζει καθώς τραγουδά, και αυτό σίγουρα προκαλεί ένα σφίξιμο στο στομάχι. Η έκφραση της μαθήτριας καταδεικνύει την έντονη συναισθηματική φόρτιση που έχουν τα παιδιά από τις δραματικές εμπειρίες που σχετίζονται με την παιδική κακοποίηση. Είναι αδύνατο για ένα παιδί να μην επηρεαστεί από τις ιστορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Στο τέλος του τραγουδιού, οι μαθητές ερμηνεύουν, προσαρμόζοντας τους στίχους από το τραγούδι “Κεμάλ” του Μάνου Χατζιδάκι, με έναν συναρπαστικό τρόπο: “Καληνύχτα, Κεμάλ! Αυτός ο κόσμος στο χέρι μας είναι να αλλάξει”.

    Οι δημιουργοί του τραγουδιού, Γιώργος Χουβαρδάς και Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, έγραψαν στα κοινωνικά δίκτυα: “Το τραγούδι μας βρήκε τα σωστά λόγια στα στόματα των μικρών παιδιών, που μπορούν να αγαπούν αληθινά και αθώα, όπως θα έπρεπε. Και η συγκίνησή μας έγινε ανείπωτη και ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που νιώσαμε όταν κυκλοφορήσαμε αυτό το κομμάτι για πρώτη φορά πριν από μερικούς μήνες. Πριν λίγες ώρες, μας έστειλαν αυτό το υπέροχο βίντεο και αισθανθήκαμε ότι πρέπει να το μοιραστούμε μαζί σας, μαζί με την ελπίδα των παιδιών και τη δική μας ότι “αυτός ο κόσμος στο χέρι μας είναι να αλλάξει”, όπως είπαν στο τέλος, παραλλάσσοντας με ευστοχία τους στίχους του Νίκου Γκάτσου από το τραγούδι “Κεμάλ” με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Σας ευχαριστούμε πολύ, παιδιά! Σας ευχαριστούμε για αυτήν την ένωση, το μήνυμα, τη συγκίνηση και την αλήθεια που μας προσφέρατε”.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα