26 Ιουνίου 2024

    Μία επαίσχυντη παρουσίαση της Ελλάδας στη Eurovision: Οι απόλυτα ακατάλληλοι συμμετέχοντες και η προβοκατόρικη αντιπρόσωπος

    ΟΚ, ας το παραδεχτούμε, η φετινή Eurovision δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Τον μεγάλο τελικό κέρδισε ο Nemo για την Ελβετία και η προσπάθεια της Ελλάδας με το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι, το “Ζάρι”, δεν κατάφερε να πείσει την Ευρώπη. Όμως, αυτό που δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος επέλεξε να πει στην κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1, ήταν απλά εξευτελιστικό. Και όχι μόνο προς τον διαγωνισμό, αλλά και προς την εκπρόσωπο της Ελλάδας, Μαρίνα Σάττι.

    “Στείλαμε μέσω της ΕΡΤ σε ένα φεστιβάλ τοξικοεξαρτημένων, ανώμαλων και ξεκ…ων, διότι δεν είναι πλέον διαγωνισμός τραγουδιού ξεκάθαρα, μια κυρία η οποία ήθελε να μας παρουσιάσει ως την χώρα της μπίχλας και της παρακμής. Την πληρώσαμε μέσα από τους φόρους μας και καταλήξαμε να κάνει στο τέλος εξωτερική πολιτική. Λοιπόν, άι σιχτίρ! Όχι Μαρίνα, δεν αγαπάμε πραγματικά την Τουρκία. Η Τουρκία πρέπει να φύγει από την Κύπρο και… μετά μπορούμε να μιλήσουμε για αγάπη”, δήλωσε ο Μπογδάνος.

    Αν και είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, δεν μπορώ παρά να καταδικάσω αυτήν την ανεύθυνη και προκλητική δήλωση του Μπογδάνου. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να προσβάλλουμε και να προκαλούμε χωρίς λόγο, ιδίως όταν πρόκειται για έναν διαγωνισμό τραγουδιού που είναι γνωστό ότι έχει πολιτικές και γεωπολιτικές πτυχές.

    Είναι απαράδεκτο να κατηγορείται η Μαρίνα Σάττι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας, όταν εκείνη προσπάθησε να προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Μάλιστα, να υπονοείται ότι η Ελλάδα είναι χώρα της μπίχλας και της παρακμής είναι απαράδεκτο. Η παρουσία μας στην Eurovision θα έπρεπε να είναι η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον πολιτισμό μας, την μουσική μας και την ομορφιά της χώρας μας στον υπόλοιπο κόσμο.

    Δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι δεν ακούγονται ανησυχητικές φωνές στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή. Είναι αλήθεια ότι οι τελευταίες χρονιές υπάρχει μια τάση προς το άφυλο και την αποδυνάμωση της ανδροκρατούμενης παρουσίας στη μουσική. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσβάλλουμε και να προκαλούμε άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν πρόκειται για ερμηνείς και δημιουργούς που απλά προσπαθούν να εκφράσουν τον εαυτό τους και να μοιραστούν τη μουσική τους με τον κόσμο.

    Η Eurovision δεν είναι μόνο ένας διαγωνισμός τραγουδιού, αλλά και ένας τρόπος να συνδεθούν οι λαοί και να αναδειχθεί η πολυμορφία της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε τις διαφορές μας και να αντιμετωπίζουμε τους συμμετέχοντες με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

    Είναι κρίμα που κάποιοι δημοσιογράφοι επιλέγουν να εστιάζουν στην προκλητική και αναίτια κριτική, αντί να αξιολογήσουν την ποιότητα της μουσικής και την προσπάθεια των καλλιτεχνών. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα υπάρξει μεγαλύτερη αντικειμενικότητα και σεβασμός στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή.
    Πηγή

    Share:

    Σχετικά Άρθρα